Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Cotxes SÍ, Arbres NO

evamarilen | 08 Abril, 2005 17:48 | latafanera.cat facebook.com google.com

No hi ha qui ho entengui.

Com a ciutadana de Palma no ho entenc. Ni crec que ningú que tengui dos dits de seny ho pugui entendre.

Palma compta amb molts pocs arbres. De boscs urbans, pròpiament dits, no n’hi ha cap.
En canvi, Palma compta amb molts vehicles. Més d’un per habitant?!
En lloc d’afavorir-hi l'augment d'arbres, que n’hi manquen, s’hi afavoreix l’augment de cotxes, que n’hi sobren.

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, ha donat ordres d’arrabassar els pocs arbres que quedaven plantats al barri de Son Costa...

Qualcú podria donar alguna casta d’explicació, que resultàs mínimament satisfactòria a qui encara tengui dos dits de seny dins la mollera!

.

=0=0=0=0=0=0=0=0=0=00000000=0=0=0=0=0=0=0=0=0=

.

Parc de les Estacions, tudadissa de doblers públics a balquena!

Davant la insòlita i vergonyosa destrossa i destrucció d’un parc urbà, com és el Parc de les Estacions a Palma, qualcú ens pot explicar, als ciutadanets i ciutadanetes corrents i normals, a què ve tanta tudadissa de doblers públics en una obra pública com aquesta, publicitada, publicitariada, adjudicada, contractada, i pagada per l’Ajuntament de Palma?!

Qualcú ens pot explicar a què ve tudar tants doblers públics en la construcció accelerada – després de molts anys d’estèrils prometences – d’un parc com el de les Estacions, que ni tan sols ha aconseguit de superar els 10 anys mínims de garantia que se sol reclamar per a qualsevol altra obra feta?

Qualcú ens pot explicar què hi diu el senyor batle que la va inaugurar, en companyia de la senyora ministra que s’hi va fer present en plena campanya electoral i de molts d’altres peixos grossos de la política ‘conservadora’ de la dreta més caciquil d’aquesta illa nostra que és Mallorca?

Qualcú ens pot explicar què hi diu i què hi fa, avui dia, tota aquella gent que aleshores, fins i tot amb alfabegueres a les mans, es va manifestar contrària a una inauguració tan ben aprofitada pel Partit Popular governant a Cort?

Qualcú ens pot explicar tantíssimes d’altres coses del tot incomprensibles...
Perquè allò que hi ha arribat a dir la senyora batlessa no té nom: s’ha limitat a afirmar, amb tota la barra d’aquest món, que està ben disposada a asumir-hi les crítiques que se li puguin fer…

És clar! Bé. Sí, senyora batlessa.
Està bé que en aquesta com en altres situacions es vulguin assumir totes les crítiques -com en l’absència vergonyosa a l’acte institucional públic d’homenatge al batle republicà Emili Darder-.
Però, en el Parc de les Estacions la qüestió principal no és aquesta, sinó una altra més concreta: dels doblers públics que s’hi han gastat, què?
Qui n’assumeix la devolució de les despeses efectuades?
Qui retorna a les arques públiques els doblers que han anat a parar a butxaques privades?
Qui indemnitza la ciutadania de Palma per aquest espoli tan monstruós? Qui se’n pot fiar , d’ara endavant, d’un equip de govern que fa tanta tudadissa de doblers públics?

Si en altres indrets dels Països Catalans s’està parlant de la vergonya que comporta la destinació del 3 % al pagament de comissions per obra feta ¿què se n’ha de pensar i dir aquí, a Palma, on el govern municipal del Partit Popular s’ha apuntat a superar-ne el llistó: hi ha tudat el 100% de l’obra feta, quantitats milionàries que han estat destinades al no res!

En altres racons de l’Europa més civilitzada, per molt manco, s’han produït revoltes ciutadanes que han portat la gent a dir-hi basta, ja n’hi ha prou!
I s’hi ha posat a governar una altra gent… d’una altra manera, una mica manco indigna!

N’hi ha que treballam perquè a Palma, a Mallorca, a les Illes Balears i Pitiüses, als Països Catalans s’implanti i arribi a arrelar una altra manera de governar, des d’unes institucions públiques escrupolosament respectuoses amb els doblers públics. El Fòrum Social de Mallorca n'és una bona mostra.

El respecte cívic que es propugna comença per aquí: per una gran transparència, rigorosament respectuosa envers les arques públiques.
Que tengui sempre ben present que es van omplint amb les aportacions d’una ciutadania que es mereix de ser respectada com pertoca.
Sobretot, aquella part de la ciutadania a la qual costa més, que s'ho està passant més malament a l’hora d’haver de pagar religiosament els imposts que li pertoquen.
Ningú mai no s'ha d'atrevir a fer-ne befa, d'aquesta situació, amb el malgastament vergonyós i repugnant d'unes despeses públiques tan elevades!

Cecili Buele i Ramis
Secretari d’Organització d’ERC-Palma

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS