Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Miguel de Cervantes, castellà, és Miquel Servent, català

evamarilen | 25 Juliol, 2005 09:12 | latafanera.cat facebook.com google.com

Així ho sosté i ho demostra, el jove investigador català, Jordi Bilbeny, com queda reflectit dins el marc del cicle de xerrades a la fresca que Esquerra Republicana organitza a Mallorca aquest estiu.

Dissabte, 23 de juliol, ERC-Illes duu l’investigador català Jordi Bilbeny a la terrassa de l’Hostal San Francisco de Portocolom.
Amb una gran profusió de dades, el jove investigador català explica la seva teoria segons la qual un tal Miguel de Cervantes castellà, autor del ‘Quijote’, no és ningú més que el Miquel Servent català.

Es tracta d’una teoria que l’investigador català es dedica a escampar, mitjançant conferències i xerrades, com a resultat de les troballes que va fent en la seva tasca investigadora, reconeguda en el món científic actual.

Cervantes era Servent? És la pregunta que Alonso Quijano (19/06/2005) posa a la boca del professor i estudiós Jordi Bilbeny, qui assegura que l’autor de ‘El Quijote’ procedeix d’una família catalana.

Jordi Bilbeny és investigador i escriptor, llicenciat en Filologia Catalana per la UAB.
Està enllestint un doctorat sobre la censura política en els llibres d’història d’Amèrica.
És professor de llengua catalana per adults, treballa al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona i fa classes al Consell Cultural Islàmic de Catalunya.
Escriu un article setmanal al diari EL PUNT (edició del Maresme).
Té publicats quatre llibres de poesia i molts poemes editats en llibres i antologies múltiples.
Forma part, en tant que lletrista, del grup de pop electrònic relk.
Ha publicat un assaig sobre L’Independentisme d’En Joan Salvat-Papasseit, un Diccionari Pornogràfic, en clau d’humor i dos llibres sobre la censura espanyola i la descoberta catalana d’Amèrica.

Les aportacions que hi fa el jove investigador català Jordi Bilbeny, a la trobada organitzada per ERC-Illes a Portocolom, aporten molta de llum al nostre passat més tenebrós.
S'hi veu ben a les clares que ha estat rabiosament manipulat al llarg de la història per interessos inconfessables; arribant-se a extrems tan insòlits com aquest, el qual comparteix la mateixa dissort que altres personatges històrics del nostre entorn més immediat, com seria el cas del felanitxer Cristòfol Colom...

Concentració contra la multinacional Coca Cola, a Ciutat

evamarilen | 22 Juliol, 2005 17:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

El 22 de juliol va ser declarat pel Fòrum Social Mundial realitzat a Porto Alegre, Brasil, als inicis de l’any 2003, com el Dia Mundial contra la política de Coca-Cola.

Milers d’actes públics, mobilitzacions, concentracions, fòrums conferències fetes en molts de racons del planeta, han anat fent veure als ulls de la comunitat internacional els horrors comesos per aquesta multinacional, paradigma del procés de globalització neoliberal que el model capitalista aplica arreu del planeta Terra.

No solament contra els treballadors que treballen a les seves empreses, sinó contra comunitats senceres, com Colombia i altres països d’Amèrica Llatina, on s’hi desplega la multinacional sotmetent-les i empobrint-les més encara.

Al si del Fòrum Social Mundial de Porto Alegre s’acorda atendre la crida que hi fa el GRUP DE TREBALL I SOLIDARITAT AMB EL POBLE COLOMBIÀ i la celebració de la Diada internacional contra la Coca-Cola, el 22 de juliol.

Amb aquest motiu, el Secretariat Permanent de CGT-Balears convoca a una Concentració per a aquest dia, a les 20:00, a la plaça d’Espanya.
El paper que la multinacional té arreu del món globalitzat és més que evident.

La concentració convocada per CGT-Balears vol ser una protesta pública per la política d’aquesta multinacional, que comporta atemptats econòmics, ecològics i socials, especialment en països d’Amèrica Llatina com Colòmbia.

La multinacional hi apareix al darrera de greus violacions dels drets humans i laborals, incloent-hi la responsabilitat en l’assassinat de sindicalistes que lluiten aferrissadament a favor de les classes treballadores.

Des de Mallorca, també es vol aixecar la veu contra aquesta manera tan ‘salvatge’ de procedir, que contribueix a la destrucció del planeta i de les formes democràtiques de convivència cívica que la ciutadania mallorquina vol veure implantades arreu del món.

.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS