Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Militants d'Esquerra-Illes a la Conferència Nacional

evamarilen | 21 Octubre, 2007 17:24 | latafanera.cat facebook.com google.com

Una molt nodrida representació de militants d'Esquerra-Illes es fa present a la Conferència Nacional que Esquerra Republicana de Catalunya organitza a Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, dissabte 20 d'octubre de 2007.

A més de recaure en l'eivissenc Bernat Joan i Marí la presidència d'una assemblea que arreplega més de 2.800 militants d'arreu dels Països Catalans, cal remarcar l'acceptació de la majoria d'esmenes que la militància illenca hi presenta a través del president d'Esquerra Illes i actual conseller d'Interior del Consell de Mallorca, el manacorí Joan Lladó i Binimelis.


Militants d'Esquerra-Illes presents a la Conferència Nacional

També hi són presents, entre d'altres, la diputada d'Esquerra al Parlament de les Illes Balears, la formenterera Esperança Marí; el director general d'Innovació Educativa del Govern de les Illes Balears, el formenterer Josep Serra; la directora gerent del COFUC, la irlandesa Cathy Sweeney; el director general d'Emergències del Consell de Mallorca, el manacorí i pollencí Miquel Àngel Sureda; el regidor de l'Ajuntament de Sant Josep, l'eivissenc Josep Prats; el regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Manacor, Joan Llodrà... i un bon grapat d'altres militants de la Federació regional d'Esquerra-Illes.

En acabar la Conferència Nacional, la militància illenca d'Esquerra reprèn, ben decidida, la tasca d'escampar-hi arreu les polítiques republicanes, catalanistes, independentistes i d'esquerres que caracteritzen la formació política que representen.

D'altres fotos de la Conferència Nacional d'Esquerra

Josep-Lluís Carod-Rovira a Palma

evamarilen | 18 Octubre, 2007 08:01 | latafanera.cat facebook.com google.com

A l'Agenda del Govern de la Generalitat de Catalunya figura que, avui, dijous 18 d'octubre de 2007, el vicepresident de la Generalitat, el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira visita el Consell Insular de Mallorca.

S'entrevista amb la presidenta del Consell, la socialista Francina Armengol i el conseller executiu d'Interior, el republicà Joan Lladó.

Es preveu també que a les 17.00 h, el vicepresident de la Generalitat signi, al Casal Can Alcover (carrer de Sant Alonso, Palma), un conveni plurianual de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l'Obra Cultural Balear, per a les activitats de promoció de la llengua catalana que té programades i organitza l'entitat durant els propers quatre anys.

Finalment, a les 19.30 h, el vicepresident Carod-Rovira pronuncia una conferència a la Cambra de Comerç de Mallorca (carrer de l'Estudi General, de Palma), a la qual l'OCB convida la gent que hi estigui interessada.

Homenatge gabellí al president Lluís Companys

evamarilen | 15 Octubre, 2007 21:23 | latafanera.cat facebook.com google.com

La revista digital de Capdepera i Cala Rajada, Cap Vermell, recull la notícia relativa a l'acció duita a terme per membres d'Esquerra Republicana, consistent en un emotiu acte d'homenatge al president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, en complir-se avui mateix, dia 15 d'octubre, els 67 anys del seu afusellament a mans d'un escamot de les forces invasores del dictador Franco.

Els activistes republicans gabellins, representats per Joan Espiritusanto i Jordi Bou han volgut rememorar aquest greu atemptat, i han volgut depositar un ram de clavells a la creu dels caiguts del fossar de Capdepera.

Pep Juàrez: Aquell 9 d'octubre

evamarilen | 09 Octubre, 2007 18:33 | latafanera.cat facebook.com google.com

Pep Juàrez, que des del País Valencià estant s'instal·la a Mallorca on desplega una activitat frenètica i una feina intensa, impulsant iniciatives socials afavoridores de canvis polítics genuïnament d'esquerres, marcadament republicans, ret homenatge a aquelles dones i aquells homes que, trenta anys enrere, inicien el llarg i difícil camí de l'establiment i consolidació de la democràcia arreu dels Països Catalans.

Vet ací l'escrit que redacta, tot commemorant el 9 d'octubre, la Diada del País Valencià.

 (Segueix)

Per coherència i dignitat, aneu-vos a ca vostra!

evamarilen | 08 Octubre, 2007 17:27 | latafanera.cat facebook.com google.com

Vet ací el text de l'article que el secretari d'Acció Sindical de CGT-Balears, Pep Juàrez, a remès a la premsa de Palma, per a la seva publicació, sobre la decisió del Govern d'Antich de donar llum verda a l'hospital de Son Espases.

Salut per a tothom! “No ens faran callar” (Toni Roig, en la memòria).

 (Segueix)

Als mallorquins Toni Roig i Tomeu Ferrer: grans patriotes catalans

evamarilen | 01 Octubre, 2007 17:10 | latafanera.cat facebook.com google.com

Hem perdut dos dels grans patriotes.
Hem guanyat amb llur mort dos grans mites!
Esdevenen tots dos entre fites
les millors per a un “Temps de Revolta”!


Toni Roig

Hem perdut de cop sec dos patriotes
en la lluita per la llibertat!
Ells l'han duita amb molta de força
al Llevant i també a Ciutat!

A nosaltres des d'ara ens pertoca
agafar-la de les seves mans,
i escampar-ne pertot la revolta
per ser lliures, per ser sobirans.


Tomeu Ferrer i Garau

Cecili Buele i Ramis,
Mallorca, octubre 2007

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS