Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Desfeta de la convivència i la ciutadania al Camp Rodó...

evamarilen | 26 Octubre, 2008 17:14 | latafanera.cat facebook.com google.com

Curt i ras! Clar i català!

Una cosa és promoure la convivència i la ciutadania en un racó d'Europa que fa part dels Països Catalans: l'illa de Mallorca. Cosa molt plausible, mereixedora de tota casta de suport cívic.

Una altra molt distinta és entossudir-se a impulsar la pervivència del catalanisme en aquest mateix racó de les Illes Balears i Pitiüses. Cosa que també consider plausible, mereixedora d'algun suport cívic (si més no del meu, com és el cas).

I una altra molt distinta (que no hi ha per què hagi de tenir res a veure ni amb l'una ni amb l'altra) és afanyar-se a desplegar un gran muntatge que serveixi per dissimular-hi i amagar-hi el darrer alè de la supervivència d'una formació política que fa aigua pels quatre costats, des de fa un bon grapat d'anys: Esquerra Unida.

 (Segueix)

Treballadors senegalesos, contractats en origen, estafats a Mallorca

evamarilen | 22 Octubre, 2008 11:34 | latafanera.cat facebook.com google.com

Des de fa mesos, dues dotzenes de treballadors senegalesos denuncien que se senten estafats i enganyats per l'empresa Acciona, que gestiona serveis a l'aeroport de Son Sant Joan. A banda d'haver estat contractats al Senegal com a electromecànics i que, en arribar a Mallorca, se'ls posa a treballar com a peons, maleters, operaris, personal de neteja i tècnics de superfícies des del proppasat mes de maig; se'ls contracta al Senegal per realitzar una jornada de 40 hores, amb una retribució de 1.000 euros, i hi signen un conveni que així ho estableix.

Un cop a Mallorca, emperò, a finals de juliol, l'empresa els comunica que han de ser acomiadats i contractats de bell nou per realitzar una jornada laboral de 24 hores en la categoria d'agents de serveis auxiliars.

 (Segueix)

Guinea Equatorial: amb Xavier Lacosta!

evamarilen | 10 Octubre, 2008 16:18 | latafanera.cat facebook.com google.com

Pentura tu més que ningú, atesa la condició i dedicació professional periodística durant un cert temps, saps molt bé que l'actual president i dictador guineà Teodor Obiang Nguema Mbasogo, mà dreta i successor del seu oncle i també dictador Francisco Macias Nguema, ha estat i continua sent la clau del genocidi i l'espoli que pateix durant 40 anys seguits aquesta nació i país independent d'Àfrica que s'anomena República de Guinea Equatorial

Quan no han pogut torturar, matar o sotmetre els seus adversaris polítics, els seus crítics o simplement la gent que no està d'acord amb ell, alguns d'aquests s'han pogut exiliar a Gabon, Camerun, Nigèria, Benín, Espanya, França o Estats Units.

 (Segueix)

XL aniversari de la independència de Guinea

evamarilen | 09 Octubre, 2008 17:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

M'escriu el bon company de lluites guineanes, Xavier Lacosta. Em recorda que diumenge que ve, 12 d'octubre de 2008, es commemora el XL aniversari de la proclamació de la independència de Guinea Equatorial.

La república africana governada durant aquestes darreres quatre dècades per una família de dictadors africans que s'ha folrat d'or i riqueses de tota classe, mantenint la població equatoguineana en la més vergonyosa i denigrant misèria.

Malgrat els ingressos milionaris que diàriament fan al compte corrent particular presidencial, per l'extracció de petroli que realitzen a les costes guineanes, empreses nord americanes des de fa anys.

Em diu en Xavier que el proppassat dilluns, dia 6 d'octubre, Moratinos va deixar clar que NO es commemorarà de cap manera institucional el XL aniversari de la independència de Guinea Equatorial.


L'any 1930, a la missió catòlica de Banapà (illa de Bioko - Guinea Equatorial), regentada per pares claretians, la majoria catalans, es preparaven i estudiaven futurs clergues guineans...
(Foto: P i c a l s u d )

 (Segueix)

Encontre força interessant a "Ca les Monges de Son Roca"

evamarilen | 05 Octubre, 2008 19:56 | latafanera.cat facebook.com google.com

Del bon company marratxiner Guillem Ramis i Moneny, es rep una informació relacionada amb una trobada propera, que s'organitza per a gent interessada en l'educació popular ambiental, la participació cívica i el treball en grup.

El tema de l'encontre gira entorn de l'educació popular ambiental per a la participació des de Cuba.

S'aprofita l'avinentesa de la presència a Mallorca de dues persones tècniques procedents de Pinar del Río (Cuba), per a mantenir-hi una conversa senzilla i amistosa que alhora resulti enriquidora, sobretot per a aquella gent que mira de revitalitzar els moviments socials a Mallorca.

Marita i Javier es fan presents a Ca les Monges de Son Roca, el proper dimarts, dia 7 d'octubre, a les 19:30 hores.

La trobada està oberta a tothom que hi estigui interessat. Després de la xerrada que s'hi manté, és previst un sopar de pa taleca (cadascú hi pot dur allò que vulgui).

Qui vulgui saber-ne més dades, pot adreçar-se a guiramis@terra.es

Español - English - Français

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS