Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

XL aniversari de la independència de Guinea

evamarilen | 09 Octubre, 2008 17:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

M'escriu el bon company de lluites guineanes, Xavier Lacosta. Em recorda que diumenge que ve, 12 d'octubre de 2008, es commemora el XL aniversari de la proclamació de la independència de Guinea Equatorial.

La república africana governada durant aquestes darreres quatre dècades per una família de dictadors africans que s'ha folrat d'or i riqueses de tota classe, mantenint la població equatoguineana en la més vergonyosa i denigrant misèria.

Malgrat els ingressos milionaris que diàriament fan al compte corrent particular presidencial, per l'extracció de petroli que realitzen a les costes guineanes, empreses nord americanes des de fa anys.

Em diu en Xavier que el proppassat dilluns, dia 6 d'octubre, Moratinos va deixar clar que NO es commemorarà de cap manera institucional el XL aniversari de la independència de Guinea Equatorial.


L'any 1930, a la missió catòlica de Banapà (illa de Bioko - Guinea Equatorial), regentada per pares claretians, la majoria catalans, es preparaven i estudiaven futurs clergues guineans...
(Foto: P i c a l s u d )

 (Segueix)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS