Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Trenta anys seguits de Constitució espanyola

evamarilen | 20 Novembre, 2008 09:18 | latafanera.cat facebook.com google.com

Es compleixen els primers trenta anys de vigència d'una Constitució com l'espanyola que s'afanya a mantenir els Països Catalans en els llimbs eteris i estèrils de la inexistència més difusa...

Tres dècades seguides dedicades a mantenir intacte un Estat com l'espanyol, barreja de pobles i cultures que es pretenen uniformitzar com a idèntiques...

Més d'un quart de segle continuat, amb baralles aparents entre els dos peixos grossos de la política estatal per repartir-se el pastís cada cop més gran i saborós de l'espoli més insòlit d'aquest segle...

Trenta anys, tres dècades, més d'un quart de segle... un temps llarg, més que suficient per adonar-nos de l'engany polític, econòmic i social que tot això comporta...

¿Quin temps ens queda, encara, per lluitar a favor de l'autodeterminació dels Països Catalans, de manera que la nació catalana sigui present a l'Europa dels pobles i les nacions que la conformen?

¿Quant de temps hem de continuar suportant el pes d'una monarquia com l'espanyola que fa impossible l'establiment de la República Catalana?

¿Quantes dècades més s'han de succeir perquè els territoris que s'estenen de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó vegin reconeguts tots els seus drets arreu d'un món que es dedica a commemorar -tan feblement- el 60è aniversari de la proclamació solemne de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948?

Trenta anys seguits de vigència d'una Constitució com l'espanyola, i seixanta anys de vigència d'una Declaració Universal tan inservible, poden servir per deixondir consciències i engrescar molt més en eixes lluites.

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, 20 de novembre de 2008

Manifestació a Palma contra el model capitalista

evamarilen | 15 Novembre, 2008 20:59 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dissabte, dia 15 de novembre de 2008, diverses entitats i associacions de Palma, constituïdes en Assemblea de Moviments Anticapitalistes, es manifesten pels carrers cèntrics de ciutat, seguint la convocatòria feta arreu de l'Estat espanyol, i s'hi mostren obertament contràries al model capitalista.

Consideren que és aquest el causant primer de la situació de crisi que s'estén i es pateix arreu del món.

Ho fan el mateix dia que els líders del G20 es reuneixen a Washington, segons afirmen, per estudiar fórmules que serveixin per a renovar el sistema financer mundial, en defensa del capitalisme i el lliure mercat, la fórmula que consideren més adient per anar cap a la pau i la prosperitat.

 (Segueix)

Exhumacions de restes, ara mateix!

evamarilen | 13 Novembre, 2008 21:04 | latafanera.cat facebook.com google.com

Certes decisions adoptades per les més altes instàncies de determinades institucions públiques, vigents en aquest període democràtic, fan pensar en la presència activa, fortament infiltrada, d'actituds, mentalitats i pràctiques molt més pròpies del feixisme que no de la democràcia.

Així es reconeix públicament, clar i català, davant les mateixes portes de l'Audiència Provincial de Palma, per part d'alguns dels assistents. El feixisme és un perill molt mal d'esvair! Fins i tot fa acte de compareixença dins les mateixes files demòcrates...

 (Segueix)

Manifestació a Palma, "contra la crisi" (I)

evamarilen | 06 Novembre, 2008 17:14 | latafanera.cat facebook.com google.com

Coincidint amb la cimera capitalista muntada per Bush a Washington, el proper dissabte dia 15, en moltíssimes capitals de l'estat espanyol i arreu del món, la gent treballadora i la ciutadania surten al carrer, per fer front al projecte neoliberal de "refundació" del capitalisme.

Aquest projecte dels poderosos cerca la manera de continuar explotant la gent en benefici d'uns pocs, de noves fórmules per a continuar privatitzant els beneficis i socialitzant les pèrdues.

Aquí, a Mallorca, dimarts passat hi va haver una reunió al bar Es Pinzell (el grup promotor, com figura a l'Acta, adoptà el nom d'Assemblea de Moviments AntiCapitalistes), per coordinar la mobilització contra el capital i els seus projectes.

Es va acordar convocar una MANIFESTACIÓ, per al dissabte dia 15, a les 17.00 hores, des de la Plaça d'Espanya fins a la Delegació del Govern (per Pl. Porta Pintada, Carrer Sant Miquel, Pl. Major, C/. Colom, Pl. de Cort, Palau Reial, Victòria, Conqueridor, Pl. Reina, Born, C/. Constitució). Ahir, dia 5, va ser comunicada a Delegació del Govern, per cobrir les garanties legals.

També s'està treballant en cartells, pancartes i manifests.
En concloure la Manifestació, hi haurà una Assemblea unitària a Ses Voltes.

Cal donar la màxima difusió a aquesta iniciativa.

Un mulato, president dels EUA!

evamarilen | 05 Novembre, 2008 17:27 | latafanera.cat facebook.com google.com

Avui és un dia particularment significatiu per a mi.

Amb molt d'avantatge sobre el seu adversari polític republicà, ha guanyat les eleccions per a presidir la nació més poderosa de la terra, els EUA, el primer afro-americà de la història: el demòcrata Barack Hussein Obama Jr -un mulato, d'ascendència keniana amb barreja nordamericana, fill de pare negre (de Nyangoma Kogelo) i mare blanca (de Kansas)-.

En vull deixar constància escrita en aquest blog meu, d'aquest fet i aquesta fita tan rellevants.

 (Segueix)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS