Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

La seva crisi, la nostra

evamarilen | 03 Desembre, 2008 11:24 | latafanera.cat facebook.com google.com

El bon amic i company de lluites sindicals i socials anticapitalistes, Josep Juárez, convida a compartir el contengut d'aquest escrit que fa públic. S'hi mostra lúcidament molt crític amb l'ús i abús de doblers públics -de tota la ciutadania- destinats a salvar negocis privats -el sistema financer, la gran banca i altres màfies mancades dels més elementals principis ètics.

Recorda que, amb només una part dels fons públics ara tudats, es podria eradicar definitivament la pobresa, la fam i les deficiències sanitàries de tot el món. I que només això ja ha de servir per sacsejar la consciència de tot aquell que en tingui.

Creu que no es pot contemplar passivament que, mentre es balafien bilions d'euros en “salvar” banquers, hi ha mil milions de víctimes de la fam (registrats oficialment per l'ONU) i moren cada dia desenes de milers de persones, especialment infants, per aquesta causa.

En assenyalar que esdevé imprescindible elevar la consciència de la ciutadania, com a element de l'acció política, adverteix que la seva crisi, la del sector financer i la gran banca, no ha d'ocultar la nostra, la de tots i totes els qui ens oposem i ens rebel·lem contra els designis del capital i el seu mercat.

La crisi d'incapacitat i dispersió dels moviments socials, de les organitzacions obreres, de les entitats ciutadanes, ecologistes, feministes, juvenils, estudiantils, culturals... que acompanya a la crisi del capital, i facilita que aquesta caigui sobre les nostres esquenes, s'ha de convertir en esperó punyent.

Considera imprescindible passar a l'ofensiva, i construir un projecte alternatiu al capitalisme des de fòrums unitaris i horitzontals, globalitzant l'acció social i política, generant espais de confiança, protagonisme i participació de la gent treballadora.

Apunta clarament Josep Juárez a fer cada vegada més creïble i propera la possibilitat de derrotar al sistema capitalista...

S'ho paga llegir-ne detengudament el contengut sencer:

 (Segueix)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS