Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Fòrum Social Mundial 2009, a Belém do Pará (02)

evamarilen | 27 Gener, 2009 22:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

S'inicia avui, dimarts, 27 de gener de 2009, el vuitè Fòrum Social Mundial que, en aquesta ocasió, es desplega a la ciutat brasilera de Belém do Pará, i que vol donar veu i protagonisme central als pobles de la Pan-Amazonia.

Des de Mallorca estant, n'hi ha qui segueixen amb molt d'interès el desplegament d'un esdeveniment d'aquestes característiques.

Sobretot, tenint en compte els grans avanços tecnològics que s'han produït aquests darrers anys, pel que fa a la comunicació interactiva, que supera barreres geogràfiques, culturals, lingüístiques, racials, ideològiques, econòmiques, socials, etc.

 (Segueix)

Fòrum Social Mundial 2009, a Belém do Pará (01)

evamarilen | 25 Gener, 2009 12:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dimarts, dia 27 de gener de 2009, comença a la ciutat brasilera de Belém, Estat do Pará, la vuitena edició del Fòrum Social Mundial que, en aquesta ocasió, gira entorn de la Pan-Amazonia i tot el que aquesta realitat política, social, econòmica i ecològica representa.

Bolívia, Brasil, Colòmbia, Equador, Guyana, Perú, Suriname i Veneçuela, a més de la Guyana Francesa, constitueixen aquesta extensíssima regió d'Amèrica Llatina, coneguda per la seva riquesa, tant pel que fa a la major biodiversitat del Planeta que hi alberga, com pel que representa la força i la tradició dels pobles i les entitats que hi construeixen tot un moviment de resistència alternatiu, en la perspectiva d'un altre model de desenvolupament global solidari.

A Belém do Pará, entre els milers d'entitats i persones que hi són presents, hi ha dues entitats i persones de Mallorca que hi acudeixen: Drets Humans de Mallorca, representada per Aina Calafat; i el sindicat STEI-i, representat per Biel Caldentey. Totes dues entitats són organitzadores del Fòrum Social de Mallorca, que se celebra el Palma el proper mes de març.

 (Segueix)

Mallorca a favor del poble palestí

evamarilen | 24 Gener, 2009 19:28 | latafanera.cat facebook.com google.com

Com s'havia anunciat, dissabte, 24 de gener de 2009, s'ha duit a terme a Palma una gran manifestació cívica a favor del poble palestí i contra les massacres terrorífiques perpetrades enguany per l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza. Una gran pancarta precedia la nombrosa concurrència, expressant en lletres ben visibles “Gaza, ni bloqueig, ni ocupació! Judici als criminals!”

De molt més grans dimensions encara, una enorme bandera palestina era portada des de la sortida de la manifestació, al passeig del Born, recorrent tot el passeig Marítim fins al lloc de la concentració, davant del Consolat dels Estats Units de Nordamèrica, a Portopí.

Consignes nombroses també hi són proclamades durant tot el trajecte recorregut: "Aturem la massacre del poble palestí!", "Visca la lluita delpoble palestí!", "El poble palestí, Israel assassí!", "Obama presidente, condena la muerte!", "Boicot a Israel!", "Viva la lucha del pueblo palestino!", "El pueblo palestino jamás será vencido!", "Solidaridad con Palestina!", "El pueblo mallorquín condena las masacres!"

Representants de nombrosos col·lectius d'arreu de Mallorca s'hi han fet presents, portant-hi les pancartes corresponents: Dones de Negre per la Pau, de Mallorca; Lliga Musulmana de les Illes Balears; Sindicat d'Estudiants: Amb el poble palestí en lluita!, etc.

Les Dones de Negre per la Pau, de Mallorca, han repartit un escrit on manifesten “President Obama, vostè sí que pot!”.

S'hi diu que el president nordamericà pot deixar de donar suport al Govern d'Israel en totes les seves iniciatives criminals.

Pot donar suport a la iniciativa de dur al Govern d'Israel davant del Tribunal Internacional de Crims de Guerra.

Pot obligar el Govern d'Israel a finançar la reconstrucció d'allò que ha destruït.

Pot acabar amb l'ocupació i el bloqueig de Palestina, i amb la repressió i humiliació del seu poble, font d'inestabilitat i radicalització arreu del món.

Pot escoltar les veus de les organitzacions civils pacifistes àrabs, israelianes, d'Estats Units i de la comunitat internacional, que clamen per la Pau i la Justícia.

Li diuen: “President Obama, no defraudi l'esperança de pau que ha despertat arreu del món: vostè sí pot col·laborar per la Pau a l'Orient Mitjà!”

Algunes imatges de la manifestació feta a Palma, a favor del poble palestí

Un mulato, president dels EUA!

evamarilen | 20 Gener, 2009 12:05 | latafanera.cat facebook.com google.com

En un dia com avui, 20 de gener de 2009, quan, contra tots els meus pronòstics, Barack Hussein Obama Jr arriba a la Presidència dels Estats Units de Nordamèrica, em vull limitar a reiterar allò mateix que ja vaig transcriure en aquest blog mateix el dia mateix que guanyà les eleccions presidencials, novembre de 2008:
Un mulato, president dels EUA!

Li feia, i continuo fent-li, dos precs...
Esper tenir l'oportunitat de veure'ls atesos qualque dia, més prest que tard...

Més de 52 dies de vaga desesperant, al Perú!

evamarilen | 12 Gener, 2009 17:39 | latafanera.cat facebook.com google.com

Español - English - Français

M'arriben a l'ànima dos comentaris penjats dins la primera quinzena d'enguany en un dels blogs meus.

Fa gairebé tres anys que hi vaig penjar un escrit amb el títol “La lluita persistent a favor del poble pobre”

Qualcú, des de la ciutat de Piura (Perú) estant, m'hi ha deixat aquests dos comentaris, força punyents:

“En estos momentos estoy en Piura en la Biblioteca en donde funcionó la Escuela Normal Superior de Varones "Almirante Miguel Grau". Trabajo como auxiliar de biblioteca.
Personal administrativo en huelga desde hace 52 dias por reclamo de incentivos.
No se da solución a pesar de tener dos sentencias judiciales.
Situación muy lamentable del personal administrativo en educación.
S.O.S SI ALGUIEN NOS PUEDE AYUDAR...
ADMINSTRATIVOS DE EDUCACION EN PIURA EN HUELGA.
AUTORIDADES NO DAN SOLUCION PESE A TENER DOS SENTENCIAS JUDICIALES GANADAS LLEVAMOS 52 DIAS DE PARO.
SITUACION DESESPERANTE”


L'Arquebisbe de Piura presenta nou Capellà de l'Escola Normal Superior de Piura, a la Direcció del centre magisterial (setembre 1976)

 (Segueix)

Aturem la criminal agressió sionista a Gaza!

evamarilen | 08 Gener, 2009 09:18 | latafanera.cat facebook.com google.com

La CGT-Balears, a través del seu Secretariat Permanent, fa una crida a tota la gent afiliada, companys i companyes de treball, amistats i familiars, per prendre part de les mobilitzacions a favor del poble palestí.

Una vegada més, i davant la complaença i passivitat de la major part de governs i institucions internacionals, l'exèrcit terrorista d'Israel està massacrant impunement a la població palestina, acaramullada dins l'immens camp de concentració en què han convertit la franja de Gaza.

Aquest nou acte criminal, que recorda la repressió nazi contra els jueus, és tractada per alguns mitjans de comunicació amb els habituals eufemismes, mentides, silencis i tergiversacions que solen presentar el terrorisme sionista. Però, malgrat tot, no poden ni podran aturar la mobilització social a favor de la lluita i dels drets del poble palestí.

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS