Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Aturem la directiva Bolkestein!

evamarilen | 15 Febrer, 2006 09:50 | latafanera.cat facebook.com google.com

El Secretariat Permanent de la CGT-BALEARS surt en defensa dels serveis públics, dels drets dels treballadors i de les treballadores, i convida a aturar l’anomenada Directiva Bolkestein, una directiva sobre els serveis en el mercat interior que comença a debatre’s en el Parlament Europeu, al recer d’un principi d’acord entre els grups parlamentaris europeus socialista i popular.

Aquest acord suposa un intent “d’edulcorar” i fer passar per la porta de darrera un projecte que va quedar totalment desprestigiat políticament amb els referèndums sobre la constitució europea de França i Holanda.

Per tant, es tracta de l’enèsim intent d’imposar una agressió sense precedents, per part dels sectors capitalistes neoliberals, als treballadors i a la ciutadania dels pobles d’Europa, i de convertir el que ara són serveis públics en un sucós negoci de la rapinya privada.

En essència, la DIRECTIVA BOLKESTEIN suposa:

• L’aplicació del “principi del país d’origen”, o sotmetiment als treballadors de les empreses de serveis que operen en el territori de la UE, únicament a la legislació del país on tinguin la seu social aquestes empreses i, per tant, la definitiva fractura dels mecanismes de defensa dels drets i les llibertats dels treballadors i treballadores.
Sens dubte, aquesta directiva fomentarà encara més les deslocalitzacions d’empreses, l’atur i la precarietat laboral.

• El desplaçament de treballadors i importació de plantilles fomentarà abusos, sinistralitat laboral, frau fiscal, treball sense contractes, estafes als consumidors i usuaris, i altres tipus de conductes antisocials.

• La competència sense límits entre les propis col•lectius de treballadors, i també entre els pobles, aboca a l’abandó del projecte d’una Europa social i d’amplis drets per a les persones, i la demolició de les conquestes socials i ciutadanes.

• El deixar fora de control la regulació dels serveis, per part de les administracions públiques democràticament triades, només ens durà a la desaparició o l’empobriment de la qualitat i universalitat dels propis serveis públics.
L’impacte d’aquesta normativa converteix la vida social en un negoci, amb la promoció dels valors de la insolidaritat i l’individualisme, i la indefensió dels més desfavorits.

Per tot això, des de CGT-BALEARS volem cridar al conjunt de la societat sobre el risc que suposa l’aprovació d’aquesta normativa, i unim la nostra veu a de totes les persones i entitats que avui es manifesten arreu d’Europa intentant ATURAR LA DIRECTIVA BOLKESTEIN.

Només la mobilització social de la població treballadora i de la ciutadania por aturar els intents d’imposar antidemocràticament aquestes noves fórmules d’esclavatge.

Entre tots i totes, ATUREM LA DIRECTIVA BOLKESTEIN

Mallorca, 14 de febrer de 2006.
Secretariat Permanent de CGT-BALEARS

Comentaris

  1. Mireia (Brussel·les)
    Us heu quedat amb l'antiga versió de la Bolkestein
    Estic d'acord en què la versió inicial era una vergonya. Però tal com està el text ara mateix i les més de 400 esmenes que s'estan acabant de negociar, NO ÉS CERT el meitat de les coses que expliqueu. I per diferents motius: -S'APLICARÀN TOTES LES REGLES LABORALS I ELS CONVENIS COL.LECTIUS DEL LLOC ÓN EL TREBALLADOR PRESTI EL SERVEI. -Pel que fa a la situació laboral dels treballadors, NI ESCLAVATGE NI ABUSOS POSSIBLES. FINS I TOT EN EL PITJOR DELS ESCENARIS DE VOTACIÓ, PER LA MATEIXA RAÓ QUE L'ANTERIOR -Pel que fa a la por que tenen molts pel que fa als serveis públics, RES QUE AVUI NO ESTIGUI LIBERALITZAT ES LIBERALITZA PER EFECTE DE LA DIRECTIVA, QUE DEIXA LES COSES COM ESTAN PEL QUE FA A LA LIBERALITZACIÓ DE SERVEIS. I NO DIU ABSOLUTAMENT RES FEL QUE FA A PRIVATITZACIÓ. En fi, que faríeu bé d'informar-vos millor perquè seguiu amb vells fantasmes de fa 2 anys. L'antiga versió de la directiva va ser el cavall de batalla pels referèndums constitucionals de França i Holanda. I amb tota la raó, perquè era un escàndol que es pogués arribar a aplicar. Però el text que es vota demà és totalment diferent....
    Mireia (Brussel·les) | 15/02/2006, 10:19
  2. CIL
    Més i més bones explicacions!
    Ara fixa't tu com anam, si la gent desitjosa de saber com van les coses no n'estam al corrent, d'allò que es cou per devers Brussel·les, què deu passar amb tota aquella gentada que passa olimpiquíssimament de tot quant fan eurodiputats i eurodiputades tan ben pagats! Si no són certes la meitat de les coses que explicam, vull suposar que l'altra meitat sí, o tampoc? I com ens ho podem fer, això d'informar-nos millor i no seguir amb vells fantasmes de fa 2 anys, si la situació laboral d'avui dia no es pot dir que hagi millorat gens ni mica entre nosaltres, d'aleshores ençà?! Si el text que es vota al Parlament Europeu és totalment diferent al de fa dos anys, qualcú s'hauria d'haver molestat a fer-nos-ho a saber! O és que la gent europea que vivim a les Illes n'hem de romandre aïllada i al marge?
    CIL | 15/02/2006, 10:36
  3. Mireia
    Informació....
    Per si vols saber què es vota, consulta http://www.europarl.eu.int/omk/sipade3?TYPE-DOC=REPORT&REF=A6-2005-0409&MODE=SIP&L=EN Sa versió consolidada no la tendrem fins que es voti demà tot plegat...
    Mireia | 15/02/2006, 11:00
  4. Antoni
    Els peix gran......
    Tal volta s'hagin resolt els problemes de la mobilitat efectiva de treballadors entre països i el marc de relacions laborals aplicable, però en absolut els efectes derivats de la desfeta que la directiva implicarà sobre les microempreses. Se vulgui o no, la directiva defensa la liberalització total i aixó vol dir ras i curt que el paix gran es menja al petit
    Antoni | 15/02/2006, 12:23
  5. Mireia
    No té perquè, Antoni...
    La directiva sens dubte defensa una lliberalització. Però pot ser molt beneficiosa per les PIMEs. Per exemple, una empresa de Figueres podria oferir els seus serveis a Perpinyà, cosa que és ridícula ara per ara. Tant europeus que volem ser, i en canvi si necessites qualsevol cosa només proveïr-te de les empreses del teu "Estat". Era important eliminar barreres en aquest sentit, no creus? Que el que puguis demanar com a consumidor no depengui d'un llistat de pàgines grogues limitat "porque esto es España y esto es lo que hay"... Vaja, potser el peix gran pot arribar a menjar-se el petit. Però tal com s'estan posant els francesos de farrucs, no pateixo gaire pels efectes que tot plegat pugui tenir en matèria de dumping social....
    Mireia | 15/02/2006, 12:38
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS