Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

La rebel·lió popular a Eivissa

evamarilen | 09 Març, 2006 21:53 | latafanera.cat facebook.com google.com

Enguany s'ha creat a Eivissa la "PLATAFORMA NO VOLEM AUTOPISTES", formada per persones directament o indirecta afectades pels nous projectes de carreteres que hi vol construir el Govern de les Illes Balears amb la col·laboració del Consell d'Eivissa i Formentera i de la Delegació del Govern espanyol.

Es tracta d'organitzacions ecologistes, conservacionistes i culturals, que defensen el patrimoni natural, social i històric de les illes; grups sensibilitzats i contraris a aquest tipus de desenvolupament; ciutadanes i ciutadans de tota mena i origen, conscients de l'agressió que es vol perpetrar contra l'illa pitiüsa; organitzacions sindicals i formacions polítiques d'esquerres.

En un dels seus comunicats fets públics, la Plataforma manifesta aquests 3 aspectes rellevants:

Primer:
L'actual Govern Balear i el Consell Insular d'Eivissa i Formentera, en particular, inicien una política d'autopistes i autovies que no ha considerat prou les gravíssimes conseqüències que pot originar sobre el medi ambient i l'economia illenca. Significa l'estímul del transport motoritzat i l'abús del vehicle privat, així com l'augment de contaminacions atmosfèriques i acústiques, consum d'energia i matèries primeres no renovables, costos humans i materials d'accidents de trànsit, hipoteques urbanístiques sobre terrenys afectats, agressions gratuïtes al paisatge, ocupació de sòls urbans i agrícoles, efectes barrera per a persones i fauna silvestre, alteració en circulacions d'aigua, reducció de la capacitat d'infiltració i destrucció de béns d'interès cultural i arqueològic.

Segon:
Els projectes presentats son un reflex del fracàs dels governants autonòmics per resoldre l'ordenació territorial i la planificació urbanística. Representen, la solució dels processos especulatius, causa de l'amuntegament i les exagerades concentracions demogràfiques que han anat ofegant la xarxa viària i els eixos d'entrada i sortida als nuclis urbans i aeroport. Si es realitzen aquestos projectes, el vehicle privat serà cada vegada més necessari i exercirà una pressió insostenible sobre un àmbit físicament molt limitat, en degradació continua. Poden significar la ruïna definitiva de les poques zones rústiques i àrees amb cert valor natural que resten a l'illa, ja que noves urbanitzacions, hotels, discoteques i camps de golf sorgiran com a pebrassos entorn de les vies ràpides d'accés.

Tercer:
Les preteses manca de fluïdesa i seguretat de trànsit a Eivissa no poden justificar aquest tipus de projectes, que són un malbaratament exorbitant de recursos públics i una apropiació immoral de béns privats. Ben aviat, seran agreujats per una fatal ampliació indefinida d'autovies i autopistes, interseccions i enllaços entre elles. L'única solució possible i raonable en aquesta petita illa és l'optimització, millora i condicionament eficaç de l'actual xarxa viària, sense ampliacions innecessàries i desmesurades; una política dissuasòria de l'ús del vehicle privat i afavoridora de l'ús d'itineraris alternatius infrautilitzats, carrils bici, desplaçaments dels vianants, i, sobretot, un transport col·lectiu que ofereixi confortabilitat, aturades, freqüències necessàries i tarifes econòmiques.

En certs àmbits de Mallorca s'està parlant de convocar una concentració a Palma, dissabte dia 11 de març, a les 11:00 enfront de la Delegació del Govern, en suport a la campanya antiautovia que s'està duent a Eivissa.

Aquesta concentració està organitzada per persones de diferents col·lectius que volen recordar que les concentracions a Eivissa s'estan fent des de fa ja diverses setmanes amb la finalitat de parar la construcció de l'autopista d'Eivissa a Sant Antoni.
En aquestes concentracions es tracta de parar les màquines encarregades de les obres.
Es recorda que en una d'aquestes accions realitzades aquesta setmana, la policia ha detengut tres manifestants.

D’altres enllaços d’interès:

  1. Plataforma “NO VOLEM AUTOPISTA” Eivissa
  2. Eivissa confidencial
  3. Moguda social a Eivissa
  4. Eivissa es mobilitza en defensa de la terra
  5. Som allò que feim
  6. Últimes couades del vell caciquisme
  7. Eivissa, una societat pel canvi
  8. La mentida com a boomerang polític
  9. La resistència d’Eivissa deixa en evidència els partits convencionals
  10. 17F: Eivissa es mobilitza

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS