Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Acte commemoratiu del 75è aniversari de la República al Pla de na Tesa

evamarilen | 21 Abril, 2006 19:07 | latafanera.cat facebook.com google.com

Amb la presentació que Lila Thomàs fa del conferenciant, l’historiador Arnau Company, s’inicia l’acte commemoratiu del 75è aniversari de la República, organitzat conjuntament per Alternativa EU-EV i Esquerra Republicana, a la Biblioteca del Pla de na Tesa, dins el terme municipal de Marratxí, divendres, dia 21 d’abril.


L'historiador Arnau Company,
fent la conferència al Pla de na Tesa

(Foto: Picalsud)

Entre d’altres elements, s’hi recorda que l’espanyol, l’únic estat europeu que ha reinstaurat una monarquia a la segona meitat del segle XX, amb cap d’estat designat pel dictador Franco, té uns fonaments sobre els quals és impossible construir una democràcia avançada.

S'hi manifesta que necessitam un sistema que es basi en la participació i en la responsabilitat ciutadanes.

Un sistema en què el dret d’autodeterminació sigui un dret inalienable de les diferents nacions de l’estat, construït sobre els valors d’igualtat.

En presència de la gent que omple el recinte, el conferenciant Arnau Company fa una repassada històrica sobre allò que fou la vida democràtica espanyola entre els anys 1931 i 1939, a Mallorca.

FOTOS D'ALTRES ACTES REPUBLICANS FETS ENGUANY A MALLORCA

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS