Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

La força sempre emergent de la gent jove

evamarilen | 21 Maig, 2006 10:50 | latafanera.cat facebook.com google.com

Qui maneja els fils d'unes societats com les que anam construint en aquesta part del món que anomenam Europa no és precisament una gent que pugui dir-se jove.

L'antiga i vella Europa, tot i les passes que es proposa de fer cap a un futur distint i millor, continua romanent en mans de gent amb la mentalitat vella que comporta el fet de voler mantenir-hi les velles estructures d'uns estats que s'han muntat en base a la vella concepció del domini i la dominació per la força de les armes.

Les democràcies del segle XXI, si volen arribar a ser conseqüents algun dia amb els principis que les inspiren, no poden donar per més vàlids els resultats d'una confrontació bèl·lica que els resultats electorals aconseguits en una consulta popular, posem per cas.

Donar la passa definitiva que porti a assolir la construcció, diguem-li també definitiva, d'una Europa que esdevengui democràtica fins al moll dels ossos, no pot quedar en mans d'una gent que encara porta dins del cervell i dins del cor les imatges i els sentiments de l'Europa més rància.

Hi calen presències noves, de gent jove disposada a saltar aquests murs, fins i tot a enderrocar-los si fa falta, per la força que hi aporten les vies i les regles de joc democràticament fixades.


Grup animador de Joves de Mallorca per la Llengua
(Foto: Picalsud)

N'hi ha més d'un que, girant la ullada cap al referèndum d'independència que ha estat convocat a Montenegro per al dia 21 de maig de 2006, no pot estar-se d'establir-hi comparacions amb el referèndum convocat al Principat de Catalunya per al 18 de juny de 2006.

Lamentabilíssimament, emperò, s'ha de reconèixer que, ara per ara, hi ha massa diferències perquè puguin comparar-se l'un amb l'altre!

Mentre des de Montenegro estant s'apunta cap a la independència i la sobirania del territori dins una nova Europa que les hi reconegui plenament, des del Principat de Catalunya -gràcies a les forces polítiques que majoritàriament propugnen i defensen el SÍ-, s'apunta cap a la consolidació d'una pertinença a l'estat espanyol que consideren que ha de perdurar per a sempre. Si més no per unes dècades més.

Sortosament, emperò, la força sempre emergent de la gent jove que milita dins Esquerra Republicana de Catalunya, unida a la força sempre emergent d'altra gent jove que també es mou en altres àmbits polítics, socials o culturals permet besllumar a l'horitzó com a factibles altres realitats nacionals, també reconegudes algun dia dins l'Europa dels pobles i les nacions que la conformen.

Sortosament hom pot dir que a les Illes Balears i Pitiüses, la força sempre emergent de la gent jove també s'hi detecta ben viva: qui no s'ho acabi de creure, que s'acosti a l'oportunitat de constatar-ho:
durant els dos dies de l'Acampallengua 2006 a la vila mallorquina d'Esporles.

La força sempre emergent de la gent jove mallorquina esdevé una veritable força, imparable, que ja no hi ha ningú que pugui aconseguir d'aturar mai.

Cecili Buele i Ramis
Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques

Esquerra Republicana - Illes Balears i Pitiüses

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS