Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Rebutjant l’estatutet de La Moncloa

evamarilen | 23 Maig, 2006 08:21 | latafanera.cat facebook.com google.com

L’únic partit d’àmbit nacional que tenim les dones i els homes que vivim en algun dels territoris dels Països Catalans, Esquerra Republicana de Catalunya, no fa gaire que s’ha vist força enriquit i molt ben reforçat, per l’aportació que hi ha fet democràticament la militància de base.

S’hi ha produït un pronunciament clar i explícit, democràticament i massivament manifestat, a favor d’un rebuig clar i llampant de l’estatutet ‘cepillado’ a Madrid, per ordre de l’actual resident a Moncloa. El mateix que, en campanya electoral al Principat de Catalunya, havia tengut la barra d'amollar-n'hi una com aquesta: 'Aprobaré el Estatuto de Catalunya que apruebe el Parlamento de Catalunya'.
N'hi hagué qualcun que s'ho va voler creure! I així li ha anat.

S’hi ha dit que ja està bé.
Prou de pastelejar!
Anem al gra!
Deixem-nos anar d’històries i posem-nos a fer història! A fer país, a sembrar i escampar la llavor de la independència pertot arreu.
Com altres nacions europees que no l’eren, d’independents, i ara en aquest segle XXI ho són i ho seran.
Apuntem democràticament, acudint a les urnes, cap a la Constitució d’uns Països Catalans, lliures, sobirans i independents dins Europa. Sense cap casta de complex i amb la cara ben alta.
Rebutgem democràticament, acudint a les urnes, l’estatutet que ens volen encolomar des de Moncloa.

DIGUEM NO, VOTEM NO A L’ESTATUT!

Aquesta decisió, tan conseqüent i coherent amb allò que Esquerra ha mantengut durant tot el temps del procés, a l’exterior del partit ha creat molta de confusió i no pocs nervis onsevulla.

Ben nerviosa s'ha posat tota aquesta genteta que, de la defensa del NO en el referèndum s’atreveix a dir-ne ‘coincidència amb el PP’!

Coincidència, sí; però pels extrems oposats, clar!

A qualcú li ha vengut al cap que, a la dècada dels anys 70, a Palma, ja s’hi esgrimia aquest mateix argument per part del batle socialista que hi governava aleshores:
amb el més alt grau de cinisme polític que hom pugui imaginar-se, ficava dins del mateix sac representants del Partit Popular –llavors a l’oposició- i comunistes d’una Associació de Veïnats que es mantenia crítica amb la seva gestió municipal...

És clar que hi havia coincidència en la postura crítica negativa cap al senyor batle socialista.
Però pels extrems oposats: allò que el PP ho trobava massa, l’associació de veïnats ho trobava massa poc. Per això tots dos hi deien NO. Uns s’hi oposaven per considerar-ho excessiu, d’altres s’hi oposaven per valorar-ho com a insuficient.

Totes dues bandes s’hi oposaven, certament, però per motius força distints!

És ben curiós observar que, per a aquests mateixos sectors socialistes, aquesta crítica no resulta gens ni mica aplicable quan els afecta directament: ni PP ni PSOE no tenen cap casta de rubor a l’hora de ficar-se, plegats, dins el mateix sac del SÍ a la constitució europea, posem per cas; o dins el mateix sac del SÍ a l’estatutet valencià, per exemple.
Més tost, bravegen d’anar-hi de bracet, i s'afanyen a posar-s'hi com a exemple de bon comportament democràtic!

¿Per quines cinc centes s’hi troben la mar de bé, així, i, a més a més, pretenen d’imposar-hi una valoració positiva, en aquest cas i no en l’altre?

Esquerra Republicana de Catalunya, l’únic partit d’àmbit nacional que tenim les dones i els homes que vivim en algun dels territoris dels Països Catalans, fa bé de continuar sent:

- l’únic partit polític que escolta i atén les bases fins a les darreres conseqüències;
- l’únic partit polític que, per coherència i no perquè hi governàs malament, ha estat expulsat del Govern de la Generalitat de Catalunya;
- l’únic partit polític que continua defensant l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya;
- l’únic partit polític que dóna suport explícit, fent-se present, a la Plataforma pel dret de decidir ‘Som una Nació’;
- l’únic partit polític que es mereix rebre i obtenir el suport més decidit de les dones i els homes que vivim en algun dels territoris dels Països Catalans;
- l'únic partit polític, en definitiva, que impulsa la consolidació d'uns Països Catalans lliures i sobirans dins Europa, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer.

Cecili Buele i Ramis
Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques

Esquerra Republicana – Illes Balears i Pitiüses

Comentaris

  1. L'agermanat
    El crack Buele
    Si el senyor Buele no vol anar a l'escorxador de Palma el 2007 com a cap de llista, ho entenc. Entenc que vulguis esperar la teva (la nostra) oportunitat i poder anar a llistes per la Diputació de Barcelona o qui sap... A que no m'equivoc camarada?. Com a company, postulant i alumne teu t'entenc i crec que, de moment, no vas errat. Seria una gran notícia per nosaltres si aquest fet esdevingués una realitat. Fora por, has de moure peça ja!!. Molta sort. Un amic.
    L'agermanat | 23/05/2006, 17:27
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS