Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

La prioritat més immediata en un partit polític - Joan Adrover

evamarilen | 04 Juny, 2006 16:14 | latafanera.cat facebook.com google.com

Davant les mogudes polítiques més recents, reproduïdes d'una manera o una altra arreu dels Països Catalans, de manera concreta i particular a Mallorca, sorgeixen idees i pensaments que pretenen aportar-hi solucions o suggeriments que, molt sovint esdevenen ben valuosos.
És el cas d'aquest escrit de Joan Adrover, que ens acaba d'arribar:

Quan un grup de persones intenten d´organitzar-se per tal d´assolir exitosament un objectiu, han de tenir, al meu parer, constantment presents aquestes recomanacions:

1) en tramar qualque acció (per gran o petita que sigui), fer-ho molt bé des del principi.

2) reduir al màxim el risc d´una arrancada en fals, per a la qual cosa és imprescindible:
a) establir les tres o quatre prioritats més immediates.(*).
b) un nivell profund (en qualsevol àmbit) de comunicació entre els membres del grup.

3) crec que una tasca sociopolítica com la que hem intentat emprendre durant decennis, és d´una gran responsabilitat, tant individual com col·lectiva. Per aquest motiu es fa molt necessari, a partir de l´experiència acumulada, tenir claríssims els conceptes que expòs (o uns de millors si qualcú en disposa) i sobretot aplicar-los.

4) unes normes elementals de caire organitzatiu són:
a) dividir la tasca que es vol assolir en sub-tasques, començant per les més prioritàries i fàcilment realitzables. Establir un calendari molt detallat de les tasques que s´han de desentrotllar a curt i mitjà termini.
b) revisar periòdicament el compliment de les tasques autoimposades i prendre les mesures correctores escaients.
b) mantenir una il·lusió constant i encesa en el projecte, mitjançant les més modernes tècniques d´estimulació grupal.

Crec que l´any 2006 hauria de ser el de l´aplicació d´aquestes idees, o unes de millors encara (si qualcú en té coneixement). Aquestes idees no són de creació meva, sinó que han estat experimentades exitosament des de fa anys i panys, a països més avançats que el nostre en aquest terreny.

(*) segons el que conec, la prioritat més immediata en el nostre cas, és l´autoformació dels membres del grup, en qualsevol dels àmbits bàsics del coneixement humà (tot i que d´entrada a un nivell elemental).

Joan Adrover

Comentaris

  1. ANNA
    i ara que feim?
    i ara que hem de fer? Com votant nacionalista que se suposa que he de fer?
    ANNA | 04/06/2006, 16:51
  2. Aina
    UN GRUP
    Crec que deus haver de fer un grup, però tens molta raó. I què més?
    Aina | 04/06/2006, 17:53
  3. Joan Adrover i Mascaró
    Resposta a n´Aina i a n´Anna
    Gràcies pels vostres comentaris. Som l´autor d´aquelles reflexions aparegudes el 04.06. Com que totes dues plantejau pràcticament les mateixes preguntes(I què més? i Com votant nacionalista que`se suposa que he de fer?), vos contestaré simultàniament. Partirem de la base que heu llegit i reflexionat amb calma sobre els conceptes que jo vaig expressar. Segons el meu parer, la propera passa és parlar-ne amb altres companyes i companys. Parlar-ne fins que ho hàgiu tractat a fons. En haver-ho fet amb una sèrie d´amics/amigues, podeu tornar-vos posar en contacte amb mí i plantejar-me els problemes o dubtes que hagin sorgit de les vostres converses. Estic totalment a la vostra disposició.
    Joan Adrover i Mascaró | 06/06/2006, 20:17
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS