Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

La Festa d'Esquerra 2006

evamarilen | 12 Juny, 2006 18:32 | latafanera.cat facebook.com google.com

Per segona vegada consecutiva, una assistència massiva de militants d'Esquerra Republicana d'arreu dels Països Catalans celebra la Festa d'Esquerra 2006.
Enguany es fa al parc Torreblanca de Sant Joan Despí, prop de Barcelona.

A més de gent del Principat de Catalunya, de Mallorca s'hi fa present un grup nombrós de militants i simpatitzants; com també del País Valencià i de Catalunya Nord.


Taulada mallorquina a la Festa d'Esquerra 2006
(Foto: Picalsud)

Les diverses intervencions públiques a l'Espai Catalunya Social de l'esplèndid recinte, envoltat d'una gran Parada d'Entitats on se'n mostren els productes respectius, permeten de poder-hi escoltar aportacions de personatges tan insignes com són ara Josep Huguet o Josep Bargalló entre d'altres personalitats com puguin ser Antoni Abad, Teresa Aragonès, Elisabet Pallarès, Carme Porta, etc.

Mentrestant, a l'Espai Cultura Popular el grup de música popular i tradicional mallorquina Al Mayurqa delita l'assistència i la convida a ballar boleros, jotes, i fandangos mallorquins.


Grup Al Mayurqa, a la Festa d'Esquerra 2006
al Parc Torreblanca de Sant Joan Despí
(Foto: Picalsud)

Enguany aquesta trobada multitudinària de la militància d'Esquerra Republicana de Catalunya se centra en el rebuig unànime a l'Estatut d'autonomia retallat a Madrid, amb el lema Prou retallades!.

Així es pot comprovar amb les intervencions polítiques duites a terme pel diputat i secretari d'Imatge i Comunicació, Uriel Beltran; l'adjunt a la Secretaria General, Xavier Vendrell; l'ex-consellera de Benestar i Família, Anna Simó; el secretari general Joan Puigcercós; i el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira.

El president, que realitza la intervenció de cloenda abans del concert de Gossos, recorda que "som els únics que resistim, som el factor de distorsió d'un país que té, en bona part dels seus sectors dirigents, sectors conformistes que sempre diuen 'Sí' i que tornen a Catalunya contents després d'haver negociat amb l'Estat, convençuts que són gent d'Estat, és clar que sí, de l'Estat espanyol!', indica.
Carod recorda que Esquerra no ha tremolat a l'hora de manifestar el seu rebuig a la retallada, fins i tot quan està al Govern, perquè "val molt més perdre els càrrecs que la dignitat i la coherència".
En aquest sentit, pronostica que Esquerra tornarà a la Generalitat "si així ho vol el poble de Catalunya".


Anna Simó, evocant Costa i Llobera
al míting d'Esquerra a Sant Joan Despí
(Foto: Picalsud)

Particularment emotiva resulta la cloenda de la intervenció que hi fa l'ex-consellera de Benestar i Família, Anna Simó, recitant les paraules del poeta mallorquí, Miquel Costa i Llobera:

Amunt, ànima forta! Traspassa la boirada
i arrela dins l'altura com l'arbre dels penyals.
Veuràs caure a tes plantes la mar del món irada
i tes cançons tranquil·les 'niran per la ventada
com l'au dels temporals
.

D'altres fotos de la Festa d'Esquerra 2006

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS