Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Doble i incomprensible discriminació laboral a Correus

evamarilen | 07 Agost, 2006 07:51 | latafanera.cat facebook.com google.com

El fet insular, en lloc d’esdevenir condició favorable per a la gent que treballa a les Illes Balears i Pitiüses, s’està convertint en un dels grans entrebancs que la discrimina fortament, en relació amb la resta de treballador/e/s de l’estat espanyol.

Per ai això no bastava, determinats col•lectius n’han de patir més directament i intensament les males conseqüències, en romandre al marge d’uns beneficis salarials que, tot i que els pertoca percebre’ls, mai no els arriben com cal.


Edifici central de Correus, a Palma
(Foto: Picalsud)

És el cas dels funcionaris de Correus de les Illes respecte d’altres funcionaris de les Illes, des que Correus està immers en el procés de privatització començat pel PP i que el PSOE continua.
Ho denuncia expressament l’STEI-Intersindical de les Illes Balears. Correus i Telègrafs, a través de la nota de premsa que difon el seu portaveu Rafel Pascual i Guasp.

Segons aquesta nota, el passat mes de juliol el sector de Correus de l’STEI-INTERSINDICAL DE LES ILLES BALEARS va presentar un recurs contenciós administratiu, degut al fet que els funcionaris de Correus són els únics funcionaris de les Illes Balears que no han cobrat la puja del plus d’insularitat, que la resta dels funcionaris han cobrat amb caràcter retroactiu des de setembre de 2004.

Aquest recurs ha estat interposat després de presentar vàries reclamacions per escrit, sense obtenir cap tipus de resposta i després que es fes una Pregunta al Govern central a través del Grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya (Butlletins del Congrés nº 348 i 401, 184/061320), sense obtenir cap tipus de solució.

Recorda la nota de premsa sindical que aquesta puja suposa una pujada mitjana mensual de 12,58 € pels funcionaris de Mallorca, i de 25,16 € pels de Menorca, Eivissa i Formentera.

Comentaris

  1. Esquerra - Illes
    Vincle
    Pitjant damunt el vincle podem entrar a la web regional d'Esquerra de les Illes.
    Esquerra - Illes | 08/08/2006, 09:50
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS