Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Lluites cíviques per millorar l'entorn

evamarilen | 19 Novembre, 2006 20:14 | latafanera.cat facebook.com google.com

Unes quantes setmanes passades a la República del Perú, en companyia de gent amiga i lluitadora, ajuden a copsar una mica més clarament situacions diverses que viuen i pateixen milions de persones arreu del món i de la bolla.

Han passat tres dècades des d'aquella primera visita, efectuada a la dècada dels anys 70.
Molt de temps perquè s'hi hagin arribat a produir certs canvis, si més no en aparença, que duen a pensar i creure que la situació general de la població peruana ha millorat en molts aspectes.
Els de caire urbanístic als centres de les grans ciutat serien els més vistosos.

Tanmateix, no deixa de ser cert també que l'abast de les situacions de misèria que, sobretot, a la perifèria d'aquestes mateixes grans ciutats, s'ha incrementat de manera escandalosament esgarrifosa.

Allà on no fa més de sis anys hi havia camps sembrats, a hores d'ara s'han aixecat 'assentaments humans' de milers de famílies que viuen en la més estricta de les misèries inimaginables.


Port de Huanchaco, a la riba de l'oceà Pacífic

Així i tot, també, hom pot percebre el manteniment de l'ànim i les ganes de fer-hi front, amb la lluita persistent i quotidiana de no poques persones i col·lectius que s'afanyen -tant com poden, o més- a millorar aquestes males condicions de vida de l'entorn.

Pertot arreu sorgeixen lluites populars a favor de la defensa del medi ambient, o dels llocs de treball que s'enfonsen, o de les terres que volen ocupar les empreses més poderoses, o del fons dels rius i de l'oceà que perilla, o de tantes i tantes causes que mouen a implantar iniciatives afavoridores de la defensa dels drets humans més elementals.

És el cas de la 'Comissió de la Veritat' que pretén dilucidar on han anat a parar tantíssimes de persones que han desaparegut del mapa, de manera gens clara i ben poc clarificada.

Tant de bo que, des de Mallorca estant, aprenguem a prendre mesures polítiques i socials concretes que contribueixin de manera efectiva a la millora efectiva de les males condicions de vida en què feim viure milions de persones arreu del

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS