Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Per un bloc ampli d'esquerra nacional

evamarilen | 22 Novembre, 2006 23:24 | latafanera.cat facebook.com google.com

En aquest redol dels Països Catalans que s'anomena Palma, de moment, sembla que serveix de ben poqueta cosa que Esquerra proposi, com ja ho va fer a través dels seus portaveus Ferran Tarongí i Helena Inglada, la signatura d'un pacte a Palma que ajunti tota l'esquerra nacional constituïda pel PSM + Entesa per Mallorca + Esquerra Republicana.

Era una crida a la responsabilitat, feta el proppassat dia 24 d'octubre, adreçada tant al PSM com a Entesa per Mallorca, perquè ajuntassin esforços que s'encaminassin a constituir una esquerra nacional més consolidada.

Tot i els entrebancs sorgits fins ara, encara n'hi ha que consideren que, a Palma, no està del tot perduda la partida.

De fet, algunes de les actuacions polítiques més recents, duites a terme a la Part Forana de Mallorca, tant a Felanitx com a Manacor, han duit a prendre acords que s'orienten clarament en aquest sentit: la consolidació d'una esquerra nacional més cohesionada.

Ho diu ben clarament i explícitament Joan Lladó, el president d'Esquerra-Illes :
”L'esquerra nacional, amb tot el procés autonòmic del Bloc, s'ha fragmentat. Hem vist com hi ha hagut una divisió interna dins el PSM, arran d'aquest acord. Hem vist com Esquerra no s'ha pogut sumar a aquest acord, perquè hi havia un acord prioritari d'Esquerra Unida amb el PSM. Però el cas de Manacor ha estat diferent. L'acord a Manacor s'ha gestat entre PSM i Esquerra Republicana, que nosaltres crèiem que era el pacte natural i el pacte que hagués permès de fer un bloc ampli de l'esquerra nacional que no hagués provocat divisions internes dins els altres partits”.

A mig any de les eleccions autonòmiques i municipals, hom pot demanar-se per què deu ser que, a Palma, les coses van per uns altres viaranys.

 • Quines motivacions polítiques profundes hi deu haver, perquè s'estableixi una altra casta d'aliances a Ciutat?

 • Quins interessos políticopartidaris deuen estar en joc?

 • A què volen jugar els cappares de les formacions polítiques amb seu pròpia i institucions públiques a Palma?

 • Quin futur s'albira per a l'esquerra nacional a Palma?

 • Qui està disposat a carregar-se amb la responsabilitat d'aquesta desfeta de l'esquerra nacional a Ciutat?

Del seu pa, en faran sopes, podria dir qualcú.
El fet és, emperò, que, tal com està el pati, si no van vius, només arribaran a veure caure algunes poques miques...

Comentaris

 1. Un amic d'ERC
  Felicitacions per aquest article

  Felicitacions per aquest article. D'ençà fa mesos estam veient atacs forasenyats contra ERC procedents de gent que diu ser d'esquerra o nacionalistes. A Carod Rovira l'acusen de tenir per cognom Pérez i altres brutors racistes semblants. Altres atacs, que surten de sectors propers a EU,expliquen que ERC, en no voler ser comparsa d'IU fa feina pel PP i cobra del PP... Per això és molt important aquest blog, per deixar les coses clares enmig de tanta brutor de gent que, en el fons quan ataca ERC demostra el seu reaccionarisme.
  Endavant ERC!
  Un amic d'ERC

  Un amic d'ERC | 23/11/2006, 06:57
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS