Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

L’Esquerra que escolta, avança i creix a Mallorca (3)

evamarilen | 22 Gener, 2007 10:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

Una bona candidatura republicana als Ajuntaments de Mallorca l’any 2007 ha d’anar encapçalada per gent jove. Ha de ser dona. I ha de conjugar –és el que pens- tot un seguit de qualitats i actituds característiques que contribueixin a aportar-hi aquell aire fresc que les institucions públiques mallorquines necessiten hores d’ara:

Per això, m’atrevesc a assenyalar que cal que sigui persona

  • A tenta,
  • I ndependentista.
  • R epublicana,
  • E squerrana,

  • F alaguera,
  • R epresentativa,
  • E ngrescadora,
  • S ocialdemòcrata
  • C atalana.

Primerament, consider que ha de ser una persona Atenta...
Amb empenta i experiència pràctica, adquirida amb l'acció cívica realitzada a l'àmbit públic de la societat civil mallorquina.
Si més no, per anar escampant, arreu del municipi, grans dosis d“afecte, complicitat i il•lusió pels dies que vendran”.
De manera que encerti a acostar-se a una certa gent, i a escoltar-la, per exemple, a aquella que manifesta que no n’acaba de tenir una coneixença suficient:

  • - “Del que fa ERC a Mallorca no en sé res; crec que si de cas, tindríeu que fer més publicitat.” (BM)
  • - “Jo no sé quines actuacions ha tengut Esquerra Republicana a Mallorca. Segur que n’ha tengut, però no les conec. Em sap greu, perquè hauria de tenir-ne coneixement. Sí, he llegit alguna carta, algun escrit, al referèndum europeu va fer alguna cosa, però no en sé més”. (VB)
  • - “Seguesc molt poc ERC a Mallorca i l'existència d'ERC a Mallorca no l'acab de veure bé. Em costa, vaja. De tota manera, les coses són així com són... Només em preocupa que el nacionalisme d'esquerra va de cap a caiguda. De cada vegada pens més que això del PSM i ERC no pot ser. Alguna cosa s'ha de fer. No sé quina. En tot cas cap dels dos pot fer-se el ‘xulo’... En general tenc la impressió que a Catalunya està donant la imatge d'un partit gran i preparat políticament. La imatge que té a la resta d'Espanya és dolentíssima. Sou els dimonis, molt més que CiU.” (CT)
  • - “Tot i que veig les actuacions públiques del president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, com les d’una persona de seny que aspira a una meta ambiciosa, però amb mesura; les actuacions públiques d’Esquerra Republicana de Catalunya a Mallorca no es veuen molt. Hauria de cercar la convergència amb altres forces afines.” (BS)
  • - “Sobre Esquerra Republicana de Catalunya a Mallorca només sé la gran quantitat de vots que ha fet desaparèixer al PSM i que els vots que obté encara són massa ínfims; no sé si la capacitat d’implantació és forta o fluixa, no en tenc les dades, però em semblen bé tots els actes que organitza ja que es demostren ganes i capacitat de feina, encara que jo per motius familiars no hi puc assistir tot el que desitjaria, però tot i la bona feina, no sé si arribarà a ser rendible, encara que el guany amb en Bernat Joan crec que és incalculable.” (JL)
  • - “No segueixo suficientment de prop la política estatal, però en general crec que allò que he vist, amb l'escenificació de desencontres amb el tripartit, més aviat li va d'allò més bé a ERC... Carod-Rovira és un element útil per a fer notòries les dissensions. Es la marca del moment. No estic segur de cap on voleu tirar, estic bastant despistat amb això, de totes formes crec que la irrupció d'ERC pot beneficiar.” (AT)
  • - “Me sap greu no tenir prou informació com per donar una resposta més aclaridora, però hi ha dos fets sobre els quals sí que tenc una opinió: he defensat públicament la intervenció d'un diputat d'ERC en l'afer del xulopiscinas; i, contràriament al que va dir no sé quí d'ERC, consider que els soldats nascuts a l'estat han de seguir a Afganistan, tota vegada que és en missió humanitària de debò, i sota la bandera de la ONU. Dir el contrari és, paradoxalment, fer-li el joc als barruts del PP. Au, salut i canya als metabords (un fill de **** no és més que un accident laboral; un metabord ho és per decisió pròpia)”(MP)

Enmig de tot aquest panorama, veig que persones tan atentes com Ferran Tarongí, candidat d’Esquerra a l’Alcaldia de Palma; o Josep Martí, candidat d’Esquerra-Independents a l’Alcaldia de Binissalem, són algunes de les que poden portar l’aire fresc del republicanisme que les institucions públiques mallorquines necessiten hores d’ara.

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, 2007

Comentaris

  1. Astorat
    Astorat

    Cil com més va més bocabadat estic. Com pots parlar de frescor en una cosa tan pansida com la d'ERC. No t'hi vares fixar que quan en Maragall els va fer les mil impertinències, cap conseller d'ERC no va dimitir. En Maragall els va haver de fer fora. I ara, ja els veus, tots contents una altra vegada amb les seves cadiretes!

    Astorat | 22/01/2007, 23:37
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS