Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

L’Esquerra que escolta, avança i creix a Mallorca (4)

evamarilen | 23 Gener, 2007 10:39 | latafanera.cat facebook.com google.com

Lluny d’acoquinar-me, el fet que qualcú em vol donar lliçons d’humilitat i altres herbes... Que reacciona reconeixent que roman bocabadat o astorat... Que qualifica com una parida la publicació d’aquests escrits que he encetat amb el títol L’Esquerra que escolta, avança i creix a Mallorca, em serveix d’estímul i m’esperoneja a continuar-ne la penjada en aquest blog, amb moltes més ganes i més gran coratge encara.

Em fa veure ben a les clares que, efectivament, la societat mallorquina necessita més que mai l’aire fresc que comporten les polítiques republicanes que ha d’impulsar i promou-re Esquerra a les institucions públiques mallorquines on serà present a partir del proper mes de maig.

Si més no, per rompre amb aquesta dinàmica tan perversa que s’encarreguen d’escampar-hi la resta de partits convencionals: la que duu a pensar i creure tant en el poder i la força del PP, que oblida i passa per alt els centenars de milers de votants que li donen suport...!
D’aquesta gran massa de la població mallorquina, ni se'n parla!
Quan tothom sap que, si es vol acabar amb els desastres que cometen els governants de dretes, s’ha d’acabar amb el suport electoral que els donen els milers i milers de votants de dretes que hi ha a Mallorca!
Poden preocupar les actuacions nefastes dels polítics de dretes, sens cap dubte; però han de preocupar, molt més i sobretot, aquells milers de votants de dretes que col•loquen polítics de dretes a les més altes esferes del poder polític illenc!

Per això, des de l’experiència política que donen dècades de dedicació intensa a tasques cíviques, m’atrevesc a reclamar aire fresc, de caire republicà, a les institucions públiques mallorquines, amb persones capaces de mostrar-s’hi:

  • A tentes
  • I ndependentistes.
  • R epublicanes,
  • E squerranes,

  • F alagueres,
  • R epresentatives,
  • E ngrescadores,
  • S ocialdemòcrates
  • C atalanes.

Si a l’escrit anterior, feia una valoració molt positiva de la persona que, en la seva tasca política a l’interior d’una institució pública, esdevé capaç de ser considerada atenta, en aquest altre vull reclamar-hi la presència d’aquelles persones que s’hi mostren independentistes.

Hi manca gent amb ganes de fixar Mallorca, i la independència dels Països Catalans, en el marc públic europeu.

Si més no, per satisfer determinades aspiracions que manté una certa gent i per respondre a la que manifesta:

  • - “De l'any 1989 ençà i de manera lenta però segura ERC ha aconseguit introduir dins la societat dels Països Catalans els fonaments perquè l'independentisme de cada vegada sigui una cosa més ben acceptada. Amb això i amb la constància que les coses es fan mínimament bé en tenc prou per estar convençut que avui l'eina per arribar a la independència és Esquerra.(LJ)
  • - “ERC resulta ara per ara una força molt important per obrir la política-societat de l'estat espanyol a la plurinacionalitat, confederació, democratització, independència, etc. Personalment considero que s'ha de persistir en aquest front – objectiu polític del qual depèn, en gran part, la convivència harmònica i en pau a tot l'estat i especialment a Euskal Herria. Per finalitzar penso que és just i necessari prioritzar l'esforç en aquest camp, malgrat que també sigui legítim focalitzar les energies en altres àmbits, socials, etc. Les actuacions públiques d'Esquerra Republicana de Catalunya a Mallorca veig que són correctes, tira tira, fent feina, creant xarxa, moderades, obertes, bona línia.” (IN)
  • - “En consonància amb la assumpció per part del partit de l'ideari independentista, Esquerra adopta la nació completa com a àmbit de referència política... Al llarg d'aquests anys les accions del partit s'han encaminat en estirar del carro de l'independentisme i incidir en el camp de les idees dins sectors de la societat... Avui a Mallorca hi ha més independentistes que mai no hi havia hagut... El projecte d'Esquerra a Mallorca com a la resta de la nació no és cosa d'un dia, és una carrera de fons” (LL)

Comentaris

  1. Retgir
    Retgirat

    Bé Cil no t'enfadis i segueix amb els teus perfils. A la teva edat ja podries haver obert els ulls. Però tu t'ho creus que hi ha tants i tants d'independentistes a Mallorca? Tu coneixes bé ERC? No saps que és un partit molt i molt convencional? Coneixes bé un personatge anomenat Puigcercós? No saps que dins ERC hi ha molta gent afamegada de poder i càrrecs? Saps a què es dediquen ara na Rahola i n'Àngel Colom? Saps perquè els d'ERC han pactat amb l'espanyolisme més ferotge? Has comptat els centenars d'alts càrrecs que estan "rabiosos" fent la independència ben asseguts a la poltrona que els ha posat en Montilla/Zapatero? La independència serà l'any 2898 o el 2999? Predicar, tu ho saps bé, és molt fàcil. Però si t'agrada no te'n privis.

    Retgir | 23/01/2007, 22:04
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS