Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

L'Esquerra que escolta, avança i creix a Mallorca (7)

evamarilen | 25 Gener, 2007 21:49 | latafanera.cat facebook.com google.com

A la vila de Sant Joan, els veïns dels carrers Mirador, Escaleta, Vent i Amistat conviden a una trobada i torrada reivindicativa al carrer Mirador, dissabte dia 27 de gener, a les 17:00 hores.

Amb aquest acte, a més de gaudir per darrera vegada (a no ser que ho puguin evitar) dels paratges d'un poble tranquil i familiar del Pla de Mallorca, pretenen donar a conèixer el seu rebuig a les construccions desmesurades que s'estan duent a terme al municipi i més concretament als seus carrers ja esmentats.

Volen mostrar públicament la seva disconformitat amb unes construccions fora mida, moltes vegades al llindar de la Llei, que volen aturar per conservar la tranquil·litat del seu poble.

Aquesta iniciativa tan cívica contribueix a refermar la convicció que, a la vila de Sant Joan, com en altres indrets de Mallorca, les Illes Balears i Pitiüses i el conjunt dels Països Catalans, fa falta que entri a les institucions públiques i hi sigui ben present i activa una gent com la d'Esquerra Republicana, que s'està preparant per mostrar-s'hi

  • A tenta,
  • I ndependentista.
  • R epublicana,
  • E squerrana,

  • F alaguera,
  • R epresentativa,
  • E ngrescadora,
  • S ocialdemòcrata
  • C atalana.

Pel que fa als pobles del Pla de Mallorca, vol aparèixer i mostrar-s'hi, sobretot, com a gent ben falaguera.
No va de romanços! I està ben disposada a mantenir, conservar, promoure i impulsar els valors d'una Mallorca que fa part d'uns Països Catalans que aspiren a ser reconeguts com a independents a l'interior d'Europa.

Amb propostes polítiques audaces i valentes que esdevenguin el revulsiu veritable que necessiten unes institucions públiques mallorquines tan significatives com són ara els ajuntaments de cada poble, vila o ciutat.

Si més no, per engrescar-hi gent, sobretot gent jove, que hi pugui fer amb total normalitat i sense cap casta d'entrebanc les seves aportacions valuoses i enriquidores, amb capacitat de donar una resposta ràpida i convincent a opinions com les que queden reflectides tot seguit:

  • - "Gràcies per la vostra tasca, molt intel·ligent, fent feina de formiga, amb algunes estratègies encertades... i a mesura de les possibilitats de l'organització que representa Esquerra Republicana a Mallorca". (MM)
  • - "No crec que ERC pugui fer-se un lloc en l'espai polític mallorquí, ni pens que sigui la força que pugui protagonitzar el canvi polític que necessita Mallorca... No veig, sincerament que ERC hi pugui arribar a jugar un gran paper. Quantitativament ho té lluny i qualitativament té molt difícil posar arrels. En qualsevol cas té l'oportunitat de conduir vocacions de gent jove i preparar-los per la vida política, per la participació i pel govern." (PP)

    - "Aquí (a casa) ens manca un veritable partit que defensi la nostra identitat, com ERC ho fa a Catalunya. Donada la nostra idiosincràsia, els illencs som així: hem tengut i tenim molts de problemes d'identitat i molts de complexos d'inferioritat; els partits polítics que ens volen representar i dur endavant les iniciatives del nostre poble ho tenen, al meu parer, molt complicat, ja que estan nodrits de gent amb aquests problemes i complexos. Es ben cert que no tenim un sentiment arrelat de comunitat, mentre discutim a Mallorca l'excessiu pes de la "C" d'ERC, a Menorca de la "M" del PSM i no entraré a discutir d'UM pel seu poc pes, en general "perdem la llet pasturant". Tant de bo tenguéssim un sentiment nacional ben ferm i fort com per poder tenir un partit representatiu de tota la gent que té aquest sentiment, unificar criteris i esforços i deixar anar tanta federació, confederació, coalició i pactes que sols serveixen per discutir justificar llocs i càrrecs, i... una dobberada".(JP)

  • - "Esquerra Republicana a Mallorca, Eivissa i Formentera ha encetat un camí ascendent i sense aturall. Té molta feina per endavant. Hem d'intentar aglutinar quanta més gent millor. Hem de fer més aparicions, hem d'organitzar-nos millor, crear una xarxa d´autoajuda entre els pobles de les diferents illes, cercar gent d´esquerra que n´hi ha, però s´han de cercar..." (QM)
  • - "A grans trets em semblen encertades les actuacions públiques d'ERC, si bé aquestes són moltes i variades i de totes se'n podria parlar més detingudament. En tot cas ara mateix pens que ERC és l'única esperança que tenim com a poble i com humans a aquest bocí de planeta, cal cuidar-la i enriquir-la. Quant a Mallorca i les altres illes crec que ens manca un enteniment amb gent afí, també d'altres partits com el PSM i fins i tot d'UM per tal de fer clara l'opció de l'altra cara, la bona, de la gent d'aquesta terra en contraposició al PP tan arrelat a molts pobles". (JV)

Comentaris

  1. PP
    Aportació

    Idò si que m'hi he vist! He tornat a llegir el text complet de fa any i mig, i he vist que, disortadament, escriuria quasi el mateix. Amb el mateixos mals auguris, però de forma més optimista. Estic fart de ploraners!

    PP | 25/01/2007, 22:57
  2. Bunyola
    És BUNYOLA!!!!!!

    Aquestes fotos són de BUNYOLA, no de Sant Joan!!!!!!!!!!!!

    Bunyola | 25/01/2007, 23:40
  3. cil
    Bunyola

    Sempre són d'agrair les observacions que fan veure errors comesos... Caldrà corregir-los!

    cil | 25/01/2007, 23:49
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS