Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Immigrants que volen viure en català

evamarilen | 09 Març, 2007 13:05 | latafanera.cat facebook.com google.com

Lluny del guirigall que s'estan muntant a Espanya els dos grans partits polítics que se la volen repartir, arreu dels Països Catalans sorgeixen iniciatives engrescadores que tenen a veure amb la creació de xarxes de contacte afavoridores d'un tractament més adequat de la immigració.

Enfront de tanta mostra de crispació i prepotència, en lloc d'ationar els vells odis característics del feixisme més rabiós, diverses assemblees de la Plataforma pel Dret de Decidir – PDD, creada a partir de la multitudinària manifestació realitzada a Barcelona el 18 de febrer de 2006, on milers i milers de persones s'expressen públicament i reclamen que Som una nació, i tenim el dret de decidir, continuen hores d'ara recollint l'interès i el compromís de nombroses entitats en la defensa dels drets col·lectius de la nació catalana.

S'hi proposen activitats, anàlisis, reflexions i iniciatives, amb la sana intenció de fer les primeres passes cap a la consolidació d'una Xarxa de debat i d'acció per la incorporació de la gent nouvinguda a la construcció de la nació catalana i a la defensa del seu dret de decidir.

S'intenta posar en relació persones interessades a treballar per la incorporació dels nouvinguts - catalans nous, que han vingut recentment d’altres països - a la construcció de la nació catalana i a la defensa del seu dret de decidir.

En un sentit doble:
D'una banda, contribuint directament a fomentar l’organització de les persones nouvingudes en defensa de llurs interessos socials i polítics, tot fomentant-ne la incorporació a les tasques i reivindicacions del conjunt de la nació catalana (Països Catalans), en tant que persones reconegudes com a part integrant d’aquesta nació, amb plens drets socials i polítics, i amb voluntat de ser agents actius al seu si.

En aquest sentit, es vol aconseguir incorporar a les mobilitzacions populars col·lectives el màxim nombre possible d’entitats i persones nouvingudes.

”Volem viure en català” és el lema d'una campanya que queda ben reflectida a la w e b.

De l'altra, es pretén dinamitzar l’intercanvi d’informació i el debat entorn de la incorporació dels nouvinguts a la construcció de la nació catalana i a la defensa del seu dret de decidir.

Es tracta d'atendre com pertoca i es fa precís aquest contingent de persones cada cop més nombrós, homes i dones, que havent nascut a l’estranger han escollit algun indret dels Països Catalans per construir-s'hi el futur per a la seva família.

Sobirania i Progrés que també té qualque cosa a veure amb Sobirania i Immigració.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS