Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Cessió gratuïta d'instal·lacions militars a ajuntaments mallorquins

evamarilen | 14 Març, 2007 16:49 | latafanera.cat facebook.com google.com

Les instal·lacions de les bases militars del Port de Pollença i del Cap del Pinar poden passar a ser d'ús públic, després que la comissió de Defensa del Congrés dels Diputats ha aprovat una proposició presentada per Esquerra Republicana.

Esquerra reclama la recuperació de les bases militars del Port de Pollença i del Cap del Pinar per a usos públics.
Denuncia que l’ús que en fa el Ministeri de Defensa és la d’oferir una residència d’estiueig a funcionaris d’aquest ministeri i limita l’accés a la costa a la resta de la ciutadania mallorquina.

La proposició no de llei finalment aprovada, amb una esmena presentada pel PP, insta al Govern espanyol a constituir, en el període de sis mesos, una comissió mixta composta pel mateix Govern espanyol, la Comunitat Autònoma i els ajuntaments de Pollença i d’Alcúdia, que estudiï els possibles usos civils de les zones d’ambdues bases que no tenen actualment funcionalitat logística de suport a les activitats aèries militars ni qualsevol altra activitat relacionada amb Defensa.

Miquel Àngel Sureda, president d’Esquerra-Pollença, assenyala que “és una victòria per als pollencins el fet que per primera vegada s’hagi debatut una proposta de devolució d’una base militar i que a més hagi estat acceptada per la majoria”.

Segons Sureda, “esperam que la proposta es faci efectiva ben aviat i que l’estudi prevegi protegir les àrees naturals que puguin veure’s afectades i també solucionar la demanda d’amarraments que hi ha a la zona, ara que es pot plantejar sense haver de construir ni ampliar més ports esportius ni clubs nàutics”.


Bell racó alcudienc del Cap del Pinar

Miquel Ques, president d’Esquerra-Alcúdia, manifesta que els motius pels quals es manté la zona militar són, d’una banda, el frau a la llei de Costes de 1988 i de l’altra, el respecte als drets adquirits per part dels militars.
En relació a aquest fet, Ques ha declarat que “l’aprovació de la nostra proposta és una bona notícia, ja que la situació vulnerava drets fonamentals com els de la igualtat de les persones i el gaudi de la costa per part de tots els ciutadans.
La revocació dels drets adquirits i la socialització de la costa són imprescindibles per avançar en democràcia”.
Segons Ques, “és una llàstima que el PSOE voti en contra d’aquests principis a Madrid”...

Comentaris

 1. Miquel Àngel Sureda
  Base militar

  Només podrem garantir el retorn de la Base Militar amb les condicions establertes de conservació del territori si som a la comissió que es crearà. Per això hem de ser a les institucions.

  Miquel Àngel Sureda | 15/03/2007, 09:37
 2. JFG
  Esquerra en sap

  Aquesta gent d'Esquerra en sap, de defensar 'lo nostro' a Madrid! Molt més que tanta gent de les nostres illes que hi rossega el cul des de fa dècades i que mai no arriba a fer res de bo per la Roqueta, ni per la ciutadania que hi viu. Enhorabona a Esquerra Republicana!

  JFG | 15/03/2007, 09:46
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS