Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Esquerra-Pollença, per primera vegada a l'Ajuntament

evamarilen | 21 Maig, 2007 10:19 | latafanera.cat facebook.com google.com

Miquel Àngel Sureda i Massanet encapçala la candidatura d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Pollença per primera vegada en la història, després d'haver treballat intensament en la consolidació de la secció local pollencina que comença a fer camí el mes de novembre de 2004.

Acte de final de campanya.

Aquest dijous, dia 24 de maig de 2007, es fa a Pollença l’acte de tancament de campanya d’Esquerra.

Hi intervenen Miquel Àngel Sureda, candidat a la batlia de Pollença; Joan Lladó, candidat pel Bloc al Consell de Mallorca; Margalida Seguí, candidata pel Bloc al Parlament de les Illes Balears i Xavier Vendrell, vicesecretari general d’Esquerra.

L'acte públic es realitza al Claustre de Sant Domingo, a les 21:00 hores.

En acabar les intervencions hi ha refresc.

Aquest acte de final de campanya electoral ha anat precedit d'altres nombrosos actes que serveixen per fer conèixer millor aquesta opció política i les propostes que fa per al municipi de Pollença, el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç inclosos.

L'inici d'Esquerra a Pollença esdevé un dia memorable que, a punt de donar el seu bon fruit, m'alegra recordar avui i aquí, reproduint-hi aquelles mateixes paraules que, com a secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques, vaig pronunciar a la sala de mítings del Claustre de Sant Domingo, abans de les intervencions de Xavier Vendrell, diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya, i de Joan Lladó, president d'Esquerra-Illes, ara fa dos anys i mig.

“Companyes i companys,

Gràcies per haver vengut i per trobar-vos i acompanyar-nos aquí, en la presentació pública d’aquesta secció local d’Esquerra-Pollença, en un dia tan assenyalat per a Mallorca com la Festa del Beat Ramon Llull...

Aquest bocí de Mallorca que es diu Pollença, que fa part de Mallorca, les Illes Balears i Pitiüses, i el conjunt dels Països Catalans necessita Esquerra Republicana. I Esquerra Republicana necessita Pollença: Sense Pollença, no tenim el país sencer; i sense Esquerra, Pollença no compta amb tot el ventall de formacions polítiques nacionals existents avui dia als nostres territoris.

Avui dia, Pollença necessita Esquerra i Esquerra necessita Pollença. És com ho veig.

A Pollença, fa falta un partit i una gent que estimi, defensi i promogui – més intensament encara i per damunt tot - la gent que hi viu o que hi vol viure: els drets i deures de les ciutadanes i dels ciutadans de Pollença han de ser el nord i guia en totes i cadascuna de les actuacions públiques de la gent i d’aquest partit: des dels infants que acaben de nàixer, fins a la gent major que se’n va a l’altre món, dones i homes, gent sana i gent malalta: preferentment aquella gent que s’ho passa més malament entre nosaltres ha d’estar al punt de mira quotidià de les nostres actuacions polítiques...

Mai no en serem a bastament, mai no en serem massa!

A Pollença, fa falta una gent i un partit que estimi, defensi i promogui – més intensament encara - l’ús social d’una llengua tan malmenada com la catalana.

Una gent i un partit que, en valorar positivament les riques aportacions que hi va fer el pollencí Miquel Costa i Llobera (de qui se celebren enguany els 150 anys del naixement), no en podem ni volem quedar plenament satisfets ni cofois, sinó que volem sentir-nos-hi empesos a treballar més aferrissadament encara per escampar-ne l’ús a tots els racons de la vila i de l’illa...

Mai no en serem a bastament, mai no en serem massa!

A Pollença, fa falta un partit i una gent que estimi, defensi i promogui – més intensament encara - la protecció i conservació del territori i el medi ambient: zones rústiques i humides, muntanyenques o marines, urbanes o forestals que encara hi queden.

Mai no en serem a bastament; mai no en serem massa!

A Pollença, fa falta una gent i un partit que estimi, defensi i promogui – més intensament encara - la protecció del patrimoni històric, artístic i cultural no sempre suficientment valorat, catalogat i defensat: com és el cas d’aquest pont romà que encara s’hi conserva, gràcies a allò que varen fer - o que no volgueren fer - les generacions pollencines avantpassades.

Mai no en serem a bastament, mai no en serem massa a l’hora de defensar-lo per mantenir-lo!

A Pollença, fa falta un partit i una gent que estimi, defensi i promogui - més intensament encara - treballar en política i a les institucions públiques amb les mans netes i la paraula lliure: som una gent que no hi volem anar a omplir-nos les butxaques pròpies ni a romandre-hi sotmesa a decisions que ens vulgui fer prendre un altre.

Hi volem aportar, amb llibertat i gosadia, el nostre tarannà profundament democràtic, com a gent republicana que som; la nostra visió nacional, com a gent dels Països Catalans que som; i la nostra perspectiva transformadora, com a gent esquerrana que som...

Mai no en serem a bastament, mai no en serem massa!

Arribat a aquest punt, m’adon que potser m’he equivocat de cap a peus en tot quant vos acab de dir: si vos hi heu fixat bé, haureu escoltat que he dit que fa falta una gent i un partit, un partit i una gent.

M’he equivocat, i he de rectificar. A Pollença, ja no hi fa falta; hi feia falta tot això fins avui mateix!

Però des d’aquest mateix moment, ja no no és així, perquè les coses han canviat, i molt avui aquí. D’ara endavant, Pollença ja compta amb tots vosaltres, la gent que integrau la secció local d’Esquerra-Pollença.

Sabeu que teniu molta de feina a fer.
Sabem que en teniu moltes ganes.
Se sap que els resultats no poden ser cap altra cosa: molt bons.

És això que vos desitjam la gent que formam aquesta gran família política que es diu i s’anomena Esquerra Republicana a les Illes Balears i Pitiüses.

Coratge i endavant, col·legues de Pollença.
Salut republicana, sens dubte la més sana !”

Cecili Buele i Ramis
Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques
Esquerra-Illes Balears i Pitiüses


Cartell electoral de qui encapçala la candidatura d'Esquerra-Pollença,
Miquel Àngel Sureda i Massanet, diplomat de Magisteri en Llengua Estrangera
jove de 32 anys, casat amb Àngela Alemany, tenen una filla d'1 any, Joanaina

De fet, durant tot aquest temps, han estat presentades no poques iniciatives a favor d'unes polítiques positives per a Pollença...

Sobre la Base militar, per exemple, el candidat d'Esquerra-Pollença a l'ajuntament pollencí Miquel Àngel Sureda no dubta gens ni mica a afirmar: ”Només podrem garantir el retorn de la Base Militar amb les condicions establertes de conservació del territori si som a la comissió que es crearà. Per això hem de ser a les institucions.”

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS