Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Esquerra-Alcúdia, per primera vegada a l'Ajuntament

evamarilen | 21 Maig, 2007 17:59 | latafanera.cat facebook.com google.com

Miquel Ques i Perelló encapçala la candidatura d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament d'Alcúdia.
Una formació política que s'hi presenta per primera vegada en la història, després d'haver-s'hi consolidat la secció local alcudienca que comença a fer camí el mes de maig de 2006, quan es presenta en públic a la Fundació Torrens Casa de Cultura, amb la presència del diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Puig, i el president d'Esquerra-Illes, Joan Lladó.

Just un any després, set dones i deu homes conformen una candidatura que encapçalen als dos primers llocs Miquel Ques Perelló i Pau Sansó Peralta, dos joves alcudiencs amb ganes de servir el poble d'Alcúdia des de la institució pública municipal.

Amb un refresc al Moll, se celebra l'acte de tancament de la campanya electoral a Alcúdia. Es fa divendres, dia 25 de maig a les 21:30, a la placa de Josep M. Llompart (sa Torreta). Port d’Alcúdia. Hi ha les intervencions de Miquel Ques i Cecili Buele.

Amb aquesta són més de 700 les candidatures municipals d'Esquerra Republicana arreu dels Països Catalans, interessades a construir la independència i el benestar de la ciutadania des dels ajuntaments.

Com diu Pilar Albiol, secretària d'Organització i Finances d'Esquerra, la independència dels Països Catalans comença als ajuntaments:

 • des dels municipis es poden bastir les condicions perquè en el futur la societat dels Països Catalans pugui decidir la seva constitució en estat dins la UE
 • des dels municipis s’ha d’acollir i integrar les persones immigrants i fer-les sentir nous membres dels Països Catalans
 • des dels municipis s’ha d'anar forjant un poble unit i participatiu
 • des dels municipis es pot organitzar millor la xarxa social que reivindiqui la millora del finançament (que ha de revertir en majors recursos econòmics per als pobles i ciutats)
. Els vots que Esquerra aconsegueixi el 27 de maig formen la base des de la qual es construeix el camí cap a la sobirania i el benestar.

Més explícitament i clara es manifesta encara en aquest sentit el diputat d'ERC Uriel Beltran quan afirma (24/05/2007):

“Som-hi! Construïm els Països Catalans des dels ajuntaments... Som-hi! Hem de mobilitzar l'esquerra independentista, només així podrem ser forts als ajuntaments de tota la nació i només així podrem consolidar Esquerra, l'única formació política que té com a marc nacional els Països Catalans... Necessitem sumar vots al llarg i ample del territori, combatent l'abstenció, per demostrar que de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar som un mateix poble... Aquesta és la nostra nació i aquesta és, conjuntament amb la justícia social, la nostra principal raó d’ésser. Des de la recuperació d'aquesta democràcia de baixa qualitat -en el millor dels casos- el regionalisme principatí va abandonar a la seva sort la resta dels Països Catalans... Només sent forts i presents a tots els municipis podrem vertebrar la nostra nació... independentistes illencs de la nació catalana irrompran amb força al Parlament Balear... farem un gran pas endavant al País Valencià, on... això es traduirà en una presència creixent de valencians d’Esquerra als consistoris municipals... No ens aturarem fins a aconseguir que les candidatures de l’esquerra independentista tinguin presència a tots els ajuntaments dels Països Catalans. Creixem al Principat però el salt al País Valencià i a les Illes és tant o més significatiu fins a sumar 745 llistes integrades per homes i dones d'arreu dels Països Catalans... Necessitem ser forts a tot el territori... perquè som els únics que estem disposats a enfortir els Països Catalans i a impulsar un procés sobiranista”.

Per això mateix, des del primer moment de la seva constitució, un cop presentada davant l'opinió pública, en aquests darrers mesos, la secció local d'Esquerra-Alcúdia, sense tenir encara representació municipal, es posa en marxa i comença a actuar amb força:

 • Reivindica la retirada immediata d'enderrocs abocats a la zona humida de Maristany
 • reclama la retirada dels símbols feixistes del municipi
 • denuncia abocador il·legal públic de residus, en terreny rústic, a la finca municipal de Llatzeret,
 • en demana responsabilitats i la retirada immediata de residus perillosos
 • proposa la creació d'una reserva marina a la zona nord de Mallorca
 • s'adhereix a l'acte d'homenatge als Agermanats, a Ciutat
 • presenta en públic Miquel Ques com a candidat a la Batlia d'Alcúdia
 • es felicita d'haver aconseguit la retirada de les embarcacions de Llatzeret
 • presenta i aconsegueix que s'aprovi una proposició no de llei al Congrés dels Diputats que permet l'ús públic de Cap del Pinar i la Base de Pollença
 • acusa l'Ajuntament d'Alcúdia d'obstaculitzar l'obtenció de documentació relativa al projecte de les cases de Can Ramis
 • demana una gestió responsable d ela comuna de la Victòria
 • es presenta, per primera vegada en la història, amb la resta de candidatures municipals d'Esquerra-Mallorca
 • assumeix les reivindicacions de la Plataforma d'AMPAS d'Alcúdia
 • du davant la Comissió Europea la vulneració de les directives mediambientals de la dessaladora d'Alcúdia...

Què no és capaç de fer, Esquerra-Alcúdia, si aconsegueix d'entrar a l'Ajuntament alcudienc per primera vegada en aquestes darreres dècades?!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS