Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Esquerra Republicana, força parlamentària i de govern a les Illes

evamarilen | 30 Juliol, 2007 22:58 | latafanera.cat facebook.com google.com

Més d'una tercera part de les 24 pàgines de què consta la revista Esquerra Nacional (núm. 81, corresponent als mesos de juliol-agost 2007) estan dedicades a la presència d'Esquerra-Illes a les institucions públiques de les Illes Balears i Pitiüses.

Ja a la mateixa portada, apareix el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, conversant amb la diputada Esperança Marí i el conseller Joan Lladó durant l'obertura de la VII legislatura del Parlament de les Illes Balears, amb un peu de foto que expressa: "Esquerra força parlamentària i de govern a les Illes Balears".

Segueixen una sèrie de respostes, donades per representants d'algunes entitats a la pregunta formulada en una enquesta que diu: "Com valores el nou Govern de les Illes Balears".

Hi respon Josep Suàrez, representant d'ATTAC-Mallorca; Jaume Mateu, el president de l'OCB; la regidora i tinent de batle a Son Servera, Conxi Penya; i el director general d'Innovació Educativa del Govern de les Illes Balears, Josep Serra.

Omple la pàgina l'article d'opinió titulat "Nou govern, noves il·lusions", signat pel responsable de la Sectorial de Política Lingüística d'Esquerra-Illes, Jordi Caldentey, al peu del qual apareix un dibuix de Manuel Puyal relacionat amb les clavegueres que Esquerra vol fer obrir davant la partida del president Matas fora del país.

En un extens reportatge signat per Pol Pagès sobre l'Acord per a l'estabilitat política i el futur sostenible de les Illes Balears, es fa ben palès que Esquerra forma part del Govern de les Illes Balears i del Govern del Consell Insular de Mallorca, i que contribueix així a la nova majoria política progressista de les Illes. S'hi remarca la crescuda electoral que ha experimentat Esquerra, i que és qualificada d'espectacular: Vuit regidories en Ajuntaments de les Illes, una conselleria al Consell de Mallorca, un escó al Parlament de les Illes Balears.

Tota la pàgina 5 d'aquest número d'Esquerra Nacional va íntegrament dedicada al reportatge que gira entorn de la figura de Joan Lladó com a nou conseller d'Interior del Consell de Mallorca, assumint les responsabilitats de dirigir el Cos de Bombers i els recursos humans.

A l'entrevista que se li fa, el conseller republicà afirma: "Hem romput el compartiment autonòmic on ens havien limitat", al·ludint al fet que Esquerra Republicana, per primera vegada en la història ja és present a dues cambres parlamentàries autonòmiques, rompent políticament el compartiment autonòmic en què romania limitada la nació catalana.

esquerra

Una altra entrevista, feta a Esperança Marí, diputada d'Esquerra al Parlament de les Illes Balears, fa veure que l'independentisme ha entrat a les institucions de les Illes. Amb l'entrada d'Esquerra al Parlament de les Illes Balears s'està dibuixant el mapa dels Països Catalans. Esquerra és l'únic partit que aposta per la construcció nacional dels Països Catalans i és l'únic partit que té abast nacional.

A més d'aparèixer una breu referència al fet que Bernat Joan, secretari de Política Internacional d'Esquerra, hagi guanyat el II Premi Francesc Ferrer i Gironès d'assaig pel llibre Una excursió atípica, també s'hi reprodueixen algunes preguntes que formula l'eurodiputat republicà sobre la Unió Europea.

Alhora es fa públic el relleu a la llista d'Europa dels Pobles, amb la cessió de l'acta de diputat a l'eurocambra parlamentària a Mikel Irujo, d'Eusko Alkartasuna, fet que es va realitzar el passat 18 de juny de 2007, segons l'acord electoral a què s'arribà a les darreres eleccions al Parlament Europeu d'ara fa tres anys.

Traduccions:
- Español
- English
- Français

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS