Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

NO a la guerra: antimilitaristes i anarquistes d'Amèrica Llatina

evamarilen | 06 Març, 2008 12:27 | latafanera.cat facebook.com google.com

Davant l'amenaça de conflicte bèl·lic que involucra els governs de Colòmbia, Equador i Veneçuela, antimilitaristes i anarquistes del continent sudamericà comencen a mobilitzar-se, a través de la paraula i l'acció, per rebutjar el que podria ser una agressió monstruosa dels poders estatals contra els pobles d'Amèrica Llatina.

Vet ací un document, sobre aquesta temàtica, que crida contra una barbaritat semblant, No necessitam cap altra guerra!

"Dijous, 6 de març de 2008. Declaració d'antimilitaristes d'Amèrica Llatina:

Nosaltres, objectores i objectors de consciència i antimilitaristes d'Equador, Colòmbia Veneçuela, i de tota Amèrica Llatina i el Carib, plegats, ens negam en rodó a una escalada bèl·lica que desemboqui en una guerra que, una altra vegada, intenti dividir-nos.

Ja en tenim prou, amb la fam, la corrupció, el militarisme exacerbat, la despesa militar impúdica, la inseguretat ciutadana, les bufetades continuades als drets humans per part dels nostres governants, perquè ara ens vulguin fer el regal d'un altre conflicte armat més.

Una guerra només pot enfortir els respectius nacionalismes dels països en conflicte, augmentant la xenofòbia instal·lada als nostres països. Enfortirà les Forces Armades que trobaran una altra raó per incrementar-ne els pressuposts i servirà per amagar encara molt més els problemes que ens afecten com a pobles llatinoamericans i del Carib: l'explotació incontrolada dels nostres recursos, els altíssims nivells de desocupació laboral, la discriminació i violència de gènere, la corrupció i les màfies del poder, les comunitats desplaçades per conflictes bèl3lics o per monocultius agrícoles i forestals, el racisme i la discriminació de classe, etc.

Res de tot això no se soluciona amb la guerra! Ben al contrari, significa que tots aquests problemes aniran en augment com han augmentat a cada dictadura militar i guerra civil.

Una guerra estre estats llatinoamericans esdevé alhora una confrontació civil entre pobles germans, conduïts a l'escorxador per governs militaristes, tant de dretes com d'esquerres.

Els únics vencedors d'un enfrontament fratricida entre germanes i germans són els comerciants globals d'armes, que des d'Estats Units fins a la Federació Russa, construeixen laboratoris de guerra i opressió als nostres països amb eufemismes com el “Pla Colòmbia”.

Deim NO A LA GUERRA i als seus preparatius! NO a l'enfortiment de qualsevol casta de militarisme, sigui de dretes sigui d'esquerres! SÍ a l'autonomia dels pobles i de les seves lluites! SÍ a l'agermanament llatinoamericà!

Convocam a una acció conjunta contra el militarisme i la guerra, partint de la nostra ferma convicció que ens cal continuar treballant plegats per la promoció de la justícia i la solidaritat, fora de les casernes militars, a cadascun dels nostres països.

Antimilitaristes d'Amèrica Llatina i el Carib

Organitzacions

  • - Internacional de Resistentes a la Guerra - IRG/WRI
  • - Grupo de Afinidad Antimilitarista de Asunción GAAA (Asunción-Paraguay)
  • - Pelao Carvallo, consejero IRG
  • - Yeidy Luz Rosa Ortiz, Casa Feminista de Rosa - Quito, Ecuador
  • - Periódico El Libertario - Venezuela
  • - Xavier León, Grupo de Objeción de Conciencia del Ecuador - GOCE
  • - Movimiento Antimilitarista y de Objeción de Conciencia MAOC Chile
  • - Adriana Castaño Román, Red Juvenil de Medellín, consejera IRG
  • - Acción Colectiva de Objetoras y Objetores de Conciencia (ACOOC) Bogotá

Adhesiones a : antimililat@gmail.com

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS