Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Directiva de la Vergonya instaura feixisme a Europa

evamarilen | 19 Juny, 2008 20:29 | latafanera.cat facebook.com google.com

La ”Directiva de Retorn”, la Directiva de la Vergonya, instaura el feixisme a Europa, com manifesta el Secretariat Permanent de la CGT-Balears, en un comunicat recent.

“Avui és el dia de la vergonya, el dia europeu de la caça de la persona immigrant, el dia en què els drets humans deixen de ser universals. Avui s'ha aprovat la Directiva sobre la detenció i l'expulsió de les persones estrangeres pel Parlament Europeu, en un redactat aprovat prèviament pels governs de la Unió Europea.

La Directiva de la Vergonya es construeix bàsicament damunt dues mesures repressives: la generalització antidemocràtica del tancament arbitrari fins a 18 mesos de les persones sense papers; i el retorn forçat al seu país sense cap possibilitat de tornar a trepitjar sol europeu durant 5 anys.

Europa es transforma, així, en una fortalesa militaritzada, al mateix temps que en un paradís per al moviment de capitals, productes i serveis; Europa militaritza i criminalitza el simple fet de ser immigrant sense recursos ni papers; Europa fa que sers humans es vegin forçats a retornar al seu país, sense cap possibilitat de tornar a trepitjar territori europeu, com si es tractàs de delinqüents perillosos.

La Directiva de Retorn recentment aprovada constitueix l'expressió màxima del procés calculadament dissenyat per les elits polítiques i econòmiques europees en matèria de drets humans.

Aquesta agressió se centra ara en la legitimització de la inexistència de drets per a les persones immigrants, per a les quals cal preparar presons especials sense garanties jurídiques, amb temps de detenció arbitraris, a més del retorn forçós sense cap possibilitat de tornar a Europa.

Un cop feta aquesta passa, ¿qui pot assegurar que un dia o un altre no s'arribin a eliminar també els drets fonamentals per a la gent que ostentam el dubtós títol de ser ciutadans/ciutadanes d'Europa?

D'ara endavant, amb més vehemència i més poques traves que mai, les forces de seguretat dels països de la Unió Europea, es poden dedicar amb total impunitat a caçar immigrants, un esport repugnant de caire feixista iniciat a la Itàlia governada per Berlusconi, però que amb més grans dosis d'hipocresia la resta de països europeus es complau a practicar.

Torbarem poc a veure estadístiques d'aquesta indigna i particular olimpíada, en la qual es disputa el primer lloc el país que més immigrants caci i expulsi. Hom pot pensar i creure que guanyaran els primers llocs el regne d'Espanya i la república d'Itàlia.

Però la vergonya d'aquest dia no únicament queda expressada pels governs i europarlamentaris.
També és la vergonya de totes i de tots, de la gent que som europees i europeus, de les societats engatades pel consumisme i la por.
També és la vergonya de la nostra incapacitat per donar resposta al capitalisme totalitari d'una UE que, més enllà de la crisi provocada pel NO d'Irlanda al nou Tractat europeu, està ben disposada a imposar-hi el govern antidemocràtic de les multinacionals i de les finances per damunt dels drets i les necessitats de les persones.

El problema no rau en la Directiva de Retorn, ni en la Directiva de les 65 hores. El problema és la mateixa Unió Europea, com a projecte polític del capitalisme globalitzat i esclavitzador de països, pobles, treballadores, treballadors i immigrants.

CGT-Balears reitera el seu compromís en la denúncia i la lluita contra la Unió Europea.
Ens continuam demanant “UE per què? UE per qui?”. I les respostes són desgraciadament tossudes: per crear una potència militaritzada i antidemocràtica, d'una banda; i per als rics de la política, el comerç, la indústria i les finances, de l'altra.

Cal unir esforços contra la Unió Europea del capital i la guerra, contra la precarietat i l'exclusió, contra la distribució desigual dels drets i de la riquesa. Aquest és el nostre camí únic.

Aquest dissabte -21 de juny- hi ha manifestacions i concentracions a moltes ciutats europees contra la Directiva de Retorn. Feim una crida a participar-hi i a mobilitzar-nos-hi, en aquesta i en les properes actuacions que els col·lectius immigrants organitzin.”

Secretariat Permanent de la CGT-Balears

Representants d'entitats diverses lliures al Delegat del Govern, a Palma, el contengut d'un Manifest de rebuig de la Directiva europea de la Vergonya, dia 16 de juliol de 2008:

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS