Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Qui governa en aquestes illes nostres?

evamarilen | 24 Juny, 2008 23:30 | latafanera.cat facebook.com google.com

Francesc Antich és el president de les Illes Balears, gràcies a l'Acord d'estabilitat política i el futur sostenible de les Illes Balears, que signen el 25 de juny de 2007 PSIB-PSOE, Bloc per Mallorca, PSM-Verds de Menorca, UM, PSOE-ExC.


Francesc Antich, president del Govern de les Illes Balears

Entre d'altres, es pren la decisió de desplegar el nou Estatut d'autonomia, impulsant unes institucions renovades i un major autogovern. Entre d'altres propostes, fixen a la pàgina 2 del text escrit: “crear una policia autonòmica com un cos especialitzat coordinat amb les policies locals”.

I és que el 28 de febrer anterior, una llei orgànica aprovada per les Corts generals espanyoles, que reforma l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears en alguns aspectes, es refereix explícitament a la Policia de les Illes Balears en aquests termes:

“Article 33 .- Policia de les Illes Balears.- 1. És competència de les Illes Balears la creació i l'organització d'un cos de policia propi en el marc de la legislació estatal. En els mateixos termes, correspon a la Comunitat Autònoma el comandament de la policia de les Illes Balears que durà a terme les seves funcions sota la dependència directa de les institucions de les Illes Balears. 2. Les funcions de la policia de les Illes Balears es fixen a la seva llei de creació d'acord amb la legislació estatal”.

El 24 de juny de 2008 -ahir mateix, el dia de la festa de Sant Joan, just un any després de la signatura de l'Acord d'estabilitat política- a través del Diario de Mallorca s'escampa la notícia segons la qual “El Gobierno no aprobará la policía autonómica que recoge el Estatut”.

Ho diu i ho proclama des de Santander un senyor que diuen que és el director general de la Policia y la Guardia Civil, Francisco Javier Velázquez.


Francisco Javier Velázquez, amb Joan Mesquida...
directors generals de la Policia i la Guàrdia Civil

La pregunta està ben clara: qui governa en aquestes illes nostres?
El president Francesc Antich, des del Consolat de Mar, o el director general de la Policía y la Guardia Civil, Francisco Javier Velázquez, des de Santander?

Com a demòcrata convençut, ciutadà d'aquestes illes, vull creure i pensar que tant el Govern com el Parlament de les Illes Balears es faran respectar en tot allò que els correspon com a “institucions renovades, per un major autogovern”.

Em costa de veure'ls com a xotets de cordeta, a les ordres, i seguint els dictats de la Policia i la Guàrdia Civil!

Cap com aquesta!
Dins quin cap hi cap!

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, 25 de juny de 2008
Primer aniversari de la signatura de l'Acord d'estabilitat política...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS