Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Pros i contres, amb la Directiva europea de la Vergonya

evamarilen | 17 Juliol, 2008 08:03 | latafanera.cat facebook.com google.com

A les mogudes organitzades contra la implantació imminent de la "Directiva europea de la Vergonya", és bo que se sàpiga qui és qui.

Certament, una imatge val més que mil paraules. I, com va dir aquell, un vot val molt més que milers d'imatges i paraules! En vera democràcia, clar!

La foto de certs polítics de les Illes Balears acostant-se a manifestants -gent concentrada a la via pública, amb la intenció de rebutjar obertament l'aplicació de la "Directiva de la Vergonya", aprovada en seu parlamentària a Brussel·les-, resulta més que oiosa i repugnant als ulls de segons qui.

Si més no, perquè s'hi mira de tapar allò que resulta més valuós en democràcia: el vot emès "lliurement" pel grup parlamentari al qual s'integra un partit polític qualsevol.

Així com hi ha polítics que no se n'amaguen, donen la cara i responen dels seus actes i dels seus vots públicament: "He votat que sí, sense vergonya, a favor del que algun creatiu ha anomenat "Directiva de la Vergonya".... (Ignasi Guardans, diputat al Parlament Europeu per CIU, integrat en el grup parlamentari europeu ALDE (Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa)

D'altres n'hi ha que, no solament miren de dissimular i d'amagar la seva alçada de mà espúria, amb la qual han llançat la pedra contra els elements més febles i indefensos de les nostres societats: immigrants sense recursos ni papers per obtenir-ne! Es volen fer fotos amb els qui votarien en contra!

El passat mes de juny, dels 785 eurodiputats que ocupen escó parlamentari a Brussel·les,
367 voten a favor de la Directiva de la Vergonya
(32 eurodiputats socialistes=16 PSC-PSOE)
206 voten en contra
(106 eurodiputats socialistes=1 PSC-PSOE=Josep Borrell)
109 s'hi abstenen
(45 eurodiputats socialistes=2 PSC-PSOE)
Més de 100 eurodiputats de grups polític diversos no voten!

Si fas números i calcules què hagués passat, si els 32 eurodiputats socialistes haguessin votat en contra o simplement s'hi haguessin abstengut... t'adones que haguessis vist un Parlament europeu majoritàriament desfavorable a la Directiva de la Vergonya!

Aleshores, com és possible que, després d'empènyer i aconseguir que el Parlament Europeu faci una passa tan transcendent en la manca de respecte pels drets humans, -oferint-hi 32 vots que hi resulten indispensables- membres del PSOE s'avenguin, ara, a voler fer creure a la ciutadania que ells també s'hi sumen, a les manifestacions i concentracions en contra, d'aquestes conseqüències negatives que certament tothom sap que se'n deriven?!

La política d'immigració comuna, a Europa, no pot començar pitjor de com s'ha fet: amb una passa tan insultant, prepotent i repressiva, com la realitzada "conjuntament" entre els grups polítics més representatius de l'Estat espanyol i de les Illes.

El PP i el PSOE, de bracet, per enfrontar-se a l'element més feble! Com en altres ocasions...

És bo que se sàpiga que, gràcies a aquests 32 vots socialistes, el mes de juny passat Europa aprova la Directiva de la Vergonya, que tantes entitats cíviques, a Mallorca i fora de Mallorca, rebutgen per inhumana i vergonyosa.

Serà bo que es tengui en compte, quan s'acosten altra volta els moments més decisius per tornar a triar qui ens representi al Parlament Europeu.

Més que valorar-ne les fotos que es van fent, caldrà mirar-ne els vots que emeten!

La composició del Parlament Europeu, en aquests moments, el darrer any de la legislatura que s'acaba ve a ser aquesta més o manco:

01 Grup polític PPE-DE -Partit Popular Europeu+Demòcrates Europeus- (PP):
288 eurodiputats (vota a favor de la Directiva europea de la Vergonya)

02 Grup polític SOCIALISTA (PSIB-PSOE):
216 eurodiputats (vota a favor, i en contra i s'absté, davant la Directiva europea de la Vergonya)

03 Grup polític ALDE -Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa-
(UM): 99 eurodiputats (vota a favor de la Directiva de la Vergonya)

04 Grup polític UEN -Unió de l'Europa de les Nacions-:
43 (se'n reparteix el vot)

05 Grup polític -VERDS-ALE (ERC, PSM):
proposa que es retiri la Directiva de Retorns i vota en contra (43)

06 Grup polític IUE-IVN -Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica- (EU-V):
41 eurodiputats (s'oposa a la Directiva de la Vergonya i vota en contra)

07 Grup polític ID -Independència i Democràcia- :
22 (se'n reparteix el vot)

08 Grup polític No inscrits:
32 (se'n reparteix el vot)

Tenir-ho ben present, potser que resulti ser un bon test, a l'hora de triar amb molt més seny qui ens ha de representar al Parlament d'Europa l'any que ve!

Cecili Buele i Ramis,
Mallorca, juliol de 2008

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS