Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Desfeta de la convivència i la ciutadania al Camp Rodó...

evamarilen | 26 Octubre, 2008 17:14 | latafanera.cat facebook.com google.com

Curt i ras! Clar i català!

Una cosa és promoure la convivència i la ciutadania en un racó d'Europa que fa part dels Països Catalans: l'illa de Mallorca. Cosa molt plausible, mereixedora de tota casta de suport cívic.

Una altra molt distinta és entossudir-se a impulsar la pervivència del catalanisme en aquest mateix racó de les Illes Balears i Pitiüses. Cosa que també consider plausible, mereixedora d'algun suport cívic (si més no del meu, com és el cas).

I una altra molt distinta (que no hi ha per què hagi de tenir res a veure ni amb l'una ni amb l'altra) és afanyar-se a desplegar un gran muntatge que serveixi per dissimular-hi i amagar-hi el darrer alè de la supervivència d'una formació política que fa aigua pels quatre costats, des de fa un bon grapat d'anys: Esquerra Unida.

Vet ací tres elements o tres perspectives que m'interessa remarcar, pel que fa a aquesta molt mal anomenada “Festa de la convivència i la ciutadania” organitzada a bombo i platerets (i moltíssims més renous i sons de tota casta) a s'Escorxador de Palma els dies 23, 24, 25 i 26 d'octubre (de manera ininterrompuda).

Més que festa per la convivència i la ciutadania ha provocat una gran “desfeta”, sobretot pel que fa a la ciutadania més propera que s'ha hagut de resignar a haver de conviure amb els renous, les músiques, els crits, les pregàries, les ballades, els concerts, els concursos, les desfilades, les torrades, les concentracions, etc, que converteixen aquesta barriada propera a s'Escorxador com a lloc cada cop més molest i renouer.

Aquesta mal anomenada Festa de la convivència i la ciutadania, que més que una festa ha comportat una “desfeta”, s'ha traduït en quatre dies seguits que han resultat insuportables, per a la gent veïna d'aquesta zona de Palma, que s'ha hagut d'empassar, des de primeres hores del dia fins ben passada la mitjanit, els renous escandalosos, cridaners, inaguantables de tota una sèrie llarga de grups musicals d'arreu del Planeta Terra (que ben segur s'hauran enamorat d'un indret de Palma com aquest, per a posteriors actuacions a l'aire públic!)

Gràcies, Esquerra Unida!

Gairebé tothom veu amb bons ulls que en una plaça pública, de tant en tant, s'hi organitzin actes culturals. Malgrat comportin certes molèsties a la gent veïna. Allò que ja no resulta tan acceptable és haver de permetre passivament que la plaça pública es vagi convertint de mica en mica en aquell lloc públic on tothom que vulgui hi pugui realitzar les activitats renoueres de tota casta que en tengui ganes.

Més encara, quan a poques passes d'aquest mateix indret, s'aixeca majestuós, buid i sense utilitzar un dels recintes més ben tancats, que reuneix condicions immillorables, i que ha costat un bon grapat de milions de doblers públics, com és el cas de Palma Arena, per exemple.

Qualcú ha volgut definir aquesta festa de quatre dies seguits a s'Escorxador de Palma com quatre dies de molt de trull per amagar el gran fracàs d'Esquerra Unida a l'estat espanyol (coincidint amb la declaració final del seu coordinador general Gaspar Llamazares que diu que se'n va, però que no se n'acaba d'anar...), i fer-se valer a Madrid des de les Illes Balears i Pitiüses...

No sé fins a quin punt això deu ser així. Qualcú en deu tenir les dades.

Sí sé allò que figura a la publicitat que n'ha estat difosa amb molta profusió i molts mitjans: es tracta una gran festa organitzada per la Direcció General d'Immigració (Manuel Cámara Fernández), de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració (Fina Santiago Rodríguez), l'àrea de Participació Ciutadana (Joan Font Darder) de l'Ajuntament de Palma, i per la Secretaría de Estado de Inmigración y Emigración del Ministerio de Trabajo e Immigración (?)

No estaria gens malament que demà mateix sortís qualcú -que ho sàpiga, que pugui i que vulgui- a dir públicament quant ha costat l'organització i realització d'un esdeveniment d'aquestes característiques -en euros de les arques públiques de totes les institucions implicades-.

Així pentura arribaríem a comprendre millor per quines cinc-centes no es disposa de cap casta de pressupost per a altres destinacions que, segons s'afirma pels despatxos oficials, no es consideren tan prioritàries...

Comentaris

  1. un altre com tú
    t'estim mallorca

    m'estan trencant el cor,
    m'estan enganyant,
    m'estan mentint,
    m'estan manipulant,
    i crido,
    i no sé si m'escoltes,
    però t'estimo
    encara que em vulguin
    matar.
    T'estim i no penso callar
    I tú on ets.

    un altre com tú | 26/10/2008, 18:31
  2. J
    Decebedor article

    Cil: de veres penses el que escrius en aquest article? Vull pensar que és producte del desconeixement. Parla amb les persones nouvingudes què pensen d'aquesta festa. Parla amb totes les associacions que han participat en aquest esdeveniment. És un autèntic exemple de participació i interculturalitat. Ja és hora de potenciar espais de trobada entre els mallorquins i els nouvinguts sense els simplisme i la manipulació de l'anterior govern. Sé que aquesta festa no és cap solució, però és un bon inici. És una mica enrevessat pensar que aquesta festa és un acte partidista. De veres, decebedor i, no ho negaré, em sorprèn que aquestes paraules surtin de tu. No m’ho esperava.

    J | 26/10/2008, 19:30
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS