Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Militants... votants... polítics!

evamarilen | 03 Desembre, 2009 17:20 | latafanera.cat facebook.com google.com

Mirant i escoltant un representant polític del més alt nivell, que xerra i es belluga per TV Mallorca aquesta nit de Santa Bibiana, vaig notant que de cop sec se'm posa la pell de gallina! Que una suor freda em comença a recórrer el cos de cap a peus!

Em fa la impressió que m'estic convertint en una d'aquelles persones que ha perdut el cervell i la memòria. Que ja no som jo, sinó un altre. Que ja no veig ni sent allò que veig. Que ja no escolt ni puc sentir allò que escolt. Que he esdevengut víctima d'una de les al·lucinacions més increïbles.

Em repugnen, des de sempre, aquells senyors polítics que, amb allò que diuen en un moment donat, pretenen aconseguir de tapar tot allò que han fet malament, o que han deixat de fer bé, en temps passats.

Em cauen molt malament, d'altra banda, tots aquells senyors polítics que, quan s'adrecen a la gent per la televisió -la ràdio, la premsa o internet-, fan la impressió que es creuen i es pensen que la gent que se'ls mira i se'ls escolta ja no té memòria. Ja no recorda res dels temps passats. Ja n'ha oblidat les malifetes...

Em repugnen i em cauen malament aquesta casta de senyors dedicats a la feina política d'aital manera.

Però, sobretot, em repugnen i em cauen malament aquelles persones -afiliades, militants i votants-, que, amb la seva decisió, es prenen la responsabilitat de col·locar persones com aquestes al front d'una organització que, un dia o un altre, s'ha d'encarregar de governar aquest bocí de país nostre.

Quin futur l'espera, amb un passat recent tan malaurat?
Quin present que tenen els Països Catalans!

Salut! Coratge! Resistència, va dir aquell!

Comentaris

  1. miquel monroig
    Recordatoris democràtics

    Benvolgut Cil, aquesta reflexió teva m'ha duit a la memòria els primers anys de democràcia en els quals tú participares activament i com des dels Instituts d'ensenyament es participava en actes de consolidació democràtica.

    Tú vingueres a l'Ies Guillem Cifre de Colonya amb motiu de la Diada de la Constitució i a més de debatre també cantarem junts cançons de Raimon,Lluís Llach...

    I el que és la història : d'aquells que cantàren n'hi ha d'espargits arreu de les ofertes més diverses politicament parlant ( i això deu ser bó per a la democràcia)...Al menys s'han banyat participant.

    El que no sé si treurem el carro de la participació política serà amb la generació actual : als IES es converteix en un dia de vacances; els majors diuen que la política és bruta i molts de joves "passen" d'ella.

    La situació actual de corrupció i desencís no ens ajuden gens als "utòpics" de la política... però hem de pensar i creure i creure i pensar que la veritat sura i que l'estil de fer política basat en el profit personal i dels meus, la corrupció i la manca de valors deixaran pas a un estil més servidor dels interessos col·lectius, fonamentat en l'honestidad i transparència i escampador de valors.

    Hem de creure que encara podem fer possible l'impossible.

    Esper, Cil, haver-te alegrat el matí amb aquest comentari.
    Una abraçada

    miquel monroig | 04/12/2009, 10:50
  2. Cil Buele
    Bona fita

    "Voler l'impossible ens cal, i no que mori el desig!"

    Cil Buele | 04/12/2009, 14:30
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS