Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Per una veritable Aliança de Civilitzacions a Mallorca

evamarilen | 27 Novembre, 2005 17:35 | latafanera.cat facebook.com google.com

Un grapat de persones, membres d'entitats i associacions que integren la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, s'han arreplegat a l'entorn de l'estàtua del rei en Jaume, situada a la plaça d'Espanya de Palma.

Ho fan volent expressar el desig profund que les trobades que es fan a Mallorca, entorn de l'Aliança de Civilitzacions que impulsa el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, esdevengui qualque cosa més que una mera expressió verbal, més a manco agradosa, més o manco encertada, més o manco atraient.

La gent de Mallorca sabem molt bé què és tot això de 'civilitzacions' i 'aliances'!

N'hem vistes tantes! N'han passat tantes pel nostre territori! Des de temps immemorials.

Gràcies al seny de generacions passades han arribat fins a nosaltres certs vestigis del pas de civilitzacions provinents de tots vuit vents del món; tan diferents les unes de les altres com la grega, púnica, cartaginesa, romana, cristiana, bizantina, jueva, àrab, aragonesa, castellana, catalana, nordeuropea i nordafricana i nordamericana, sudeuropea i sudamericana i del sudest asiàtic; gent de totes les races, llengües, pobles o nacions...

A aquest petit redol de terra envoltada de mar per totes bandes, certament que no hi han arribat totes... No hi haguessin cabut! Però sí que es pot dir que, amb el pas del temps, hi ha arribat gent de gairebé totes...

Malgrat no sempre hi hagi estat molt ben tractada, o precisament per això mateix, el cert és que n'hem après a mantenir bons tractes entre civilitzacions diverses.

Es pot dir que en som uns mestres!

Si algunes lliçons certes hem après, són aquestes:

Que el diàleg i la col·laboració entre civilitzacions resulta molt més eficaç per a la convivència humana que no l'enfrontament i les gestes bèl·liques!

Que en lloc d'aixecar muralles separadores i empobridores, val més estendre ponts d'unió i comunicació.

Que la clau de volta de tot plegat sempre és el mateix: l'establiment d'unes relacions econòmiques i comercials que siguin profitoses per totes dues bandes i no només per una.

Que qui viu -i sap que tanmateix ha de morir- dins la fam i la misèria més dura i cruel, s'estima molt més arriscar-se al que sia per establir-se en un altre indret del planeta, que no seguir ancorat allà dedins.

Que no hi ha en el món cap força militar ni policial capaç d'aturar l'allau de milions de miserables que se senten en condicions d'enfrontar-s'hi fins a la mort.

Que una veritable Aliança de Civilitzacions no pot donar l'esquena a una veritable Transformació radical dels intercanvis comercials entre els col·lectius humans que les sustenten.

Per expressar tot això i molt més, la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social es manifesta a la plaça d'Espanya de Palma, on escenifica de manera senzilla i plàstica el que comporta per a milions de persones africanes el mur aixecat a Ceuta i Melilla, per barrar-los el pas cap a Europa.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS