Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Disculpin-me la falta d'ignorància!

evamarilen | 29 Juliol, 2010 16:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dijous passat vaig al metge del PAC per demanar-li si m'he de vacunar abans d'emprendre el vol cap a terres llunyanes... Em diu que no ho sap. Que me'n vagi a “Sanitat Exterior”. Li deman on és això, i em diu que no ho sap... telefona... Resposta: “Sanitat Exterior es troba al carrer de Cecili Metel...”

L'endemà mateix, divendres, me n'hi vaig cap dret: “No, això no és aquí. Ha d'anar a la Delegació del Govern!” - m'assenyala amablement la guarda de seguretat, a l'entrada.-

Per qüestió de vacunes, he d'anar a la Delegació del Govern? Me n'hi vaig tot d'una, seguint les instruccions rebudes en un paperet que diu: “Sanidad Exterior. Horario para información de vacunación internacional. Lunes a viernes de 9:00 a 13:00 horas. Delegación del Gobierno C/ Constitución, 4 07001 Palma Teléfono 971 989160.”

Em trob amb un Guàrdia Civil a la porta d'entrada. Em demana: “Qué busca?” - “Vénc per vacunes internacionals!” - “Vacunas,? Aquí a la izquierda” (a la meva dreta, clar!).

Hi trob dues funcionàries que romanen assegudes darrera de sengles taules.

“Que tiene hora?” - “Vénc per saber si m'he de vacunar, abans de viatjar a...” - “Pero tiene hora?” - “Per saber si m'he de vacunar...” - “Mi compañera le dará hora...”

La companya d'aquella altra funcionària que m'ha dit això, després de navegar una bona estona per dins l'ordinador, i d'haver-me demanat les dades personals “según figuran en el DNI” -quan sent que li dic Cecili-, a la fi, em diu que m'ha reservat hora amb el metge per al DIA 10 D'AGOST A LES 9:30.

He d'esperar 12 dies perquè se'm digui si m'he de vacunar o no, i de què!

Li deman si, com a mínim, em pot passar algun comprovant de la cita esmentada... M'ho escriu en un d'aquells paperets grocs insignificants... que ja ni sé quin nom tenen...

Vaja, que perquè un ciutadà d'aquestes illes nostres pugui saber si s'ha de vacunar o no, abans d'emprendre viatge cap a terres llunyanes, primer ha d'acudir a la Delegació del Govern d'Espanya (com a la Rússia del temps d'Stalin?!). Llavors hi ha de demanar hora. La hi han de concedir. S'hi ha de tornar a fer present, quan li ho indiquin... I ja veurem què passa.

Tant de bo que el metge, llavors, no li digui que ja és massa tard...

A l'era de les noves tecnologies, “disculpin-me la meva falta d'ignorància”, com deia el savi “Cholo”.

Comentaris

  1. miguel
    vacunes

    nostro pa de cada dia i llavrs parlen amb despreci del tercer mon

    miguel | 30/07/2010, 07:34
  2. Un metge
    La Xarxa!

    Sempre ha estat difícil, però a les pàgines de l'OMS es troben les vacunes obligatòries per a cada país; sempre és un punt de partida!. Algunes canvien, unes altres són "recomanades" i la majoria precisen diverses dosis i un termini fins a la seva efectivitat. També és *impostante la quimioprofilaxi (prendre medicaments per evitar malalties, notòriament en *áfrica la Malària). També estan els "cercadors" com el maligne *google.

    Un metge | 13/11/2011, 19:29
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS