Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Suport a la resistència sahrauïna, al passeig del Born, a Palma

evamarilen | 12 Febrer, 2011 11:27 | latafanera.cat facebook.com google.com

Avui vespre, divendres 11 de febrer, un cop acabades les activitats programades a Palma amb motiu de la celebració de l'11è Fòrum Social Mundial a Dakar (Senegal), hem volgut girar visita al grup de joves que han plantat la seva haima al passeig del Born en senyal de protesta i denúncia pública.

Parlant amb Salamu Ibrahimu, nascut a la wilaya d'Smara, a la regió desèrtica algeriana de Tindouf, i resident a Mallorca des de fa una desena d'anys, m'adon que la seva protesta i denúncia pública va dirigida directament al Govern espanyol.

Per això s'han plantat a molt poques passes de la seu que la Delegació oficial del Govern manté oberta a les Illes Balears..

A la ja consolidada vergonyosa conducta governamental espanyola, en relació amb la seva antiga colònia al Sàhara Occidental, s'hi afegeix aquests dies el darrer: es nega l'asil polític a sahrauïns que han arribat recentment a les Illes Canàries, fugint de la repressió cruel marroquina!

Cosa que comporta abandonar aquestes persones en mans de la repressió de la policia marroquina, amb risc evident d'esdevenir-hi víctimes de tortures, de repressió i fins i tot de pèrdua de la pròpia vida.

Aquest grapat de joves sahrauïns que han plantat la seva tenda al passeig del Born, a Palma, i que volen una solució immediata, veritable i duradora, justa i democràtica per al conflicte del Sàhara, fan una crida a la solidaritat mallorquina a la qual -en roda de premsa prevista per a dissabte 12 de febrer de 2011 a les 18:30 al passeig del Born- volen fer conèixer la situació del conflicte i la seva voluntat ferma de continuar plantant cara fins que no es doni una solució satisfactòria a tots els sahrauïns del grup arribat a Canàries, i la resta de presos polítics.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS