Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

L'Esquerra que escolta, avança i creix a Mallorca (9)

evamarilen | 28 Gener, 2007 19:03 | latafanera.cat facebook.com google.com

Alguns fets i gestos fan veure ben a les clares que Esquerra Republicana va de bon de veres quan afirma i manifesta que vol fer-se present a les institucions públiques mallorquines a partir del mes de maig de 2007.

 • Ferran Tarongí i Vilaseca, portaveu i candidat d'Esquerra a la batlia de Palma, comparteix amb entitats i persones dels barris del Camp Rodó, Cas Capiscol i Son Busquets, la torrada reivindicativa que hi organitzen dissabte, 27 de gener.
  Una nit molt freda, gelada, encalentida pels foguerons que s'hi munten.

  La representació de partits polítics presents avui al Consistori de Palma... és tan minsa que no se la veu enlloc... llevat d'Aina Gelabert, la regidora del PSM que hi acaba d'entrar...
  L'indret de l'encontre veïnal és a quatre passes mal comptades del mur que encercla el gran recinte militar que constitueixen les antigues instal·lacions de la caserna d'Artilleria: són a punt de convertir-se en un dels negocis immobiliaris de major envergadura produïts a Palma en terrenys públics propietat d'un ministeri espanyol com és ara el de Defensa.

  Ha de ser en temps d'un govern socialista a Madrid! No en faltaria d'altra. D'allà mateix on el Partit Popular, de manera tan cínica com impresentable, fa la proposta demagògica de “cessió gratuïta d'instal·lacions militars obsoletes als ajuntaments espanyols”, per boca de la seva diputada Mercedes de la Merced, en temps del govern municipal presidit a Palma per Joan Fageda.

  Una proposta ta lògica que, naturalment, va a parar a la mateixa paperera del Congrés dels Diputats, per inacceptable...

 • El mateix dia, una mica més prest, cap enllà el migdia, al Cementeri de la Memòria, al municipi de Calvià, un altre candidat republicà, en aquest cas a la batlia calvianera, Joan Miquel Chacon, acompanyat de l'eurodiputat eivissenc Bernat Joan i del president d'Esquerra-Illes i candidat al Consell de Mallorca Joan Lladó fan acte de presència a l'acte cívic organitzat per l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, amb la finalitat de retre homenatge als homes d'esquerra assassinats pel feixisme de dretes, pel simple fet de defensar la llibertat i la democràcia republicanes, i també per condemnar els recents atacs que s'hi han perpetrat.
  Unes hores abans, s'havien presentat al Port Adriano a demanar explicacions al Ministeri de Medi Ambient per l'informa favorable que ha fet de la seva ampliació...
 • Però encara no acaba aquí la cosa, d'aquest mateix darrer dissabte del mes de gener de 2007.
  A la vila mallorquina de Sant Joan, una bona representació de gent d'Esquerra encapçalada per Antoni Jaume es manifesten conjuntament amb unes altres 200 persones per impedir la construcció de blocs de pisos que hi vol fer una promotora, donant suport a la plataforma Salvem es Turó.
 • I a Alaró, què?
  La intervenció que hi fa Joan V. Lillo en un acte públic organitzat per Esquerra aquest mateix dissabte, a les 20 hores, aconsegueix de fer avinent a la concurrència algunes de les dades més significatives de la història de la vila, i del seu tarannà republicà i d'esquerres...

Tant l'acceptació i molt bona acollida dispensada al candidat republicà a la batlia de Palma, Ferran Tarongí; com la moguda duita a terme pel candidat republicà a l'Ajuntament de Calvià, Joan Miquel Chacón, juntament amb l'eurodiputat d'Esquerra, l'eivissenc Bernat Joan, i el candidat d'Esquerra al Consell de Mallorca Joan Lladó; com també la participació d'Antoni Jaume, representant sanjoaner d'Esquerra, en un acte públic de reivindicació urbanística al Pla de Mallorca; com també l'actuació entusiasta del portaveu i representgant d'Esquerra Republicana a la vila mallorquina d'Alaró, Joan V. Lillo, -tot això, en un sol dia a Mallorca- contribueixen a fer veure ben a les clares que les institucions públiques mallorquines necessiten, precisament, que una gent com aquesta hi sigui ben present; una gent que es mostra:

 • A tenta,
 • I ndependentista.
 • R epublicana,
 • E squerrana,

 • F alaguera,
 • R epresentativa,
 • E ngrescadora,
 • S ocialdemòcrata
 • C atalana.

Pel que es pot veure en aquest darrer dissabte del mes de gener de 2007, una gent que es mostra singularment engrescadora.

Amb actituds positives, pròpies de l'esquerra que escolta, que creix i que avança cap al futur amb dignitat i coherència.

Si més no, per engrescar aquella gent que manté els ulls oberts i les orelles ben atentes davant allò que fa i diu Esquerra Republicana a Mallorca.

Comentaris

 1. qualcú
  unitat de les esquerres

  tot aquest discurs el trobo molt interessant, pero tu i jo sabem que els mallorquins som molt conservadors i si a damunt l'esquerra es presenta tant dividida poca cosa tenim a fer. Fins ara he compartit molta cosa amb voltros, pero m'heu decebut al presentar-voos tots sols, i no me diguis que els altres no es varen acostar... l'enemic a vencer es el pp... estic molt decebuda amb tota l'esquerra... i tot per una cadira

  qualcú | 28/01/2007, 20:48
 2. JFG
  unitat de totes les esquerres

  Jo també estic per la unitat de totes les esquerres... Fins al punt que em decep molt més la grassa -quan gairebé tothom considera normal que es presenti tota sola- que no les més primes -que, en realitat, poden fer molt poquet mal-...

  JFG | 28/01/2007, 21:50
 3. qualcú
  un canvi a les illes

  segueixo pensant que a quí hem de vencer és al pp, i la clau tal vegada la tenim noltres, és a dir, els que no som del PP, mira... mai he votat el psoe, som nacionalista i d'esquerres pero crec que si la cosa va així els grans beneficiats seran pp i psoe amb diferència.

  qualcú | 28/01/2007, 22:07
 4. qualcú
  un canvi a les illes

  segueixo pensant que a quí hem de vencer és al pp, i la clau tal vegada la tenim noltres, és a dir, els que no som del PP, mira... mai he votat el psoe, som nacionalista i d'esquerres pero crec que si la cosa va així els grans beneficiats seran pp i psoe amb diferència.

  qualcú | 28/01/2007, 22:07
 5. Trudy van der Walle Lancel
  les illes...y tot España...un tema dificil.

  Tots sabem,que "dividir es vencer"y fins el pensament de le gent,no es republicana,y els estimen un regimen monarquica i conservadors, per molt increible que semble,l'esquerra no se ha presenta tant dividida.

  Trudy van der Walle Lancel | 02/02/2007, 18:54
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS