Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

L'Esquerra que escolta, avança i creix a Mallorca (11)

evamarilen | 29 Gener, 2007 23:12 | latafanera.cat facebook.com google.com

Esquerra Republicana de Catalunya, amb 75 anys d'història desplegada arreu dels Països Catalans, és una organització política, socialment d’esquerra i nacionalment catalana.
Entén la nació com la comunitat de persones vinculades per territori, història, tradicions, cultura, llengua, economia, amb consciència d’aquests vincles i amb voluntat d’afirmar- los i de fer-los respectar.
Els Països Catalans són una de les moltes nacions sense estat en una Europa en què les fronteres no responen a la realitat nacional que la integra.
Per aquest motiu, es reclama l’exercici del dret a l’autodeterminació de forma pacífica i democràtica.
L’objectiu d’esdevenir un estat sobirà és per cohesionar el país sencer en tots els aspectes i poder decidir les seves interdependències amb altres societats.
Amb plena llibertat, es pretén una cooperació solidària entre totes les cultures en peu d’igualtat per evitar l’hegemonia d’unes sobre les altres.

La gent d'Esquerra Republicana, arreu del territori dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l’Alguer, s'afanya, també a Mallorca, a ser:

 • A tenta,
 • I ndependentista.
 • R epublicana,
 • E squerrana,

 • F alaguera,
 • R epresentativa,
 • E ngrescadora,
 • S ocialdemòcrata
 • C atalana.

En aquest darrer graó dels aspectes considerats fins ara, vol mostrar-se, sobretot, catalana.

Amb l'afany d'oferir claredat i transparència en la manera de fer política a les institucions públiques mallorquines.
Si més no, per poder respondre adequadament a inquietuds com les que reflecteix la gent que diu:

 • - “Me molesta molt que sigui difícil viure "en català a Mallorca". Me molesta que quan estic al bar del poble i expressi les meves opinions polítiques em vegin com un "bitxo raro". No entenc que quan els dic que la C no em fa nosa ho troben molt estrany, però a ells la E o a M la troben natural.” (GM)
 • - “Les actuacions públiques de Josep-Lluís Carod-Rovira, és de tots sabut la repercussió mediàtica que han tingut a tot l'estat espanyol sobretot a partir de l'execució pública que va haver de sofrir...
  La seva actuació em sembla que ha estat encertada en la majoria de casos; tot i que és criticat fins i tot per persones que ideològicament li són properes. Pens que això és degut a que la gran majoria de catalans no estam acostumats a que un polític, o una persona pública, parli i actuï amb tanta claredat i sense embuts. A més a més durant tot aquest temps no ha tingut incoherències ni contradiccions, cosa no massa habitual al món de la política”. (MA)

 • - “No és que en Carod parli massa, per ventura alguna vegada sí, què hi farem som humans! però el que passa és que els espanyols estan sempre a l'aguait per fer les seves demagògies, i ho fan tots des dels espanyols de la COPE fins als espanyols del PSOE... Sempre he pensat i ho mantenc que els espanyols són uns pèssims companys de viatge; amb ells no anirem enlloc, fixa't denuncien, quan ve el cas, qualsevol genocidi que es pugui cometre a qualsevol part del món; i això està bé, però ells, fa segles que en tenen un en marxa contra el nostre poble i encara és l'hora que comencin a fer marxa enrere.”(VC)

 • - “Les actuacions públiques d'ERC en l'àmbit general dels Països Catalans estan a un nivell més que acceptable. La imatge que es dóna és la de un partit clau en la vida política no només dins l'àmbit català, sinó també dins l'àmbit estatal espanyol. La informació que arriba a l'opinió pública és força abundant, cosa difícil per un partit que no és de l'agrat de la majoria dels mitjans de comunicació, a més amb aquesta quantitat de notícies es dóna a conèixer la postura ferma i decidida, en favor del poble català, que té aquest partit.” (AM).

 • “Hi ha un aspecte important per a mi: és el referent a les ràdios i televisions catalanes, que cada vegada són menys catalanes. L'idioma espanyol cada vegada hi és més present”. (JL )

Comentaris

 1. Bocabadat
  Bocabadat

  Simplement: bocabadat. Bocabadat i admirat.

  Bocabadat | 30/01/2007, 22:09
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS