Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Immigrants als Països Catalans, que volen ser catalans

evamarilen | 19 Abril, 2007 22:16 | latafanera.cat facebook.com google.com

Coincidint amb el Correllengua 2007 que l'Associació Joves de Mallorca per la Llengua realitza arreu de l'illa, es produeixen arreu dels Països Catalans altres mogudes orientades a la promoció i defensa de la llengua catalana.

N'assabenta acuradament el bon company de lluites i fatigues principatí Carles Castellanos Llorens, qui indica que es poden veure reflectides en una web super interessantíssima.

Diu que la Plataforma per la Llengua i vint associacions de persones immigrades celebren la diada de Sant Jordi a la Plaça de Catalunya de Barcelona, amb un acte que té com a objectiu promoure el català com a eina d'inclusió dels nouvinguts i com a llengua que obre portes i que contribueix a la cohesió social.

Convida a acostar-se al que expressa un argentí, de nom Diego Arcos, resident a Barcelona i que no es cansa d'escampar reflexions i anàlisis sucoses sobre allò que en diu Sobirania i immigració: el futur immediat de Catalunya.

Comença demanant-se què hi ha en joc amb la immigració estrangera als Països Catalans.

Assenyala quatre elements:

  • El control de la població i la identitat de la nació

  • Afirma que l'element determinant d'una nació no és la terra, ni la natura, ni la seva història, ni els símbols, ni la cultura, ni la llengua, ni les tradicions, ni el paisatge (només en són part i representació).
    L'element determinant d'una nació és la gent, el conjunt de persones que construeixen el futur d'una forma específica. “Ser català és una forma de ser humà, és la forma catalana de passar per aquest món” (Joan F. Mira, 2006).
    Els Països Catalans es juguen la seva existència com a nació en el fenomen de la immigració: qui controla la població d'una nació, la pot oprimir indefinidament. I la població dels Països Catalans, la controlen des de Madrid!
  • Immigrats o desplaçats?

  • Desplaçada és la persona que canvia de plaça, sense traspassar les fronteres de l'estat on ha nascut.
    Es manté dintre l'espai cultural, històric i polític que coneix, en el qual ha estat formada i educada.
    Immigrant és la persona que ha de traspassar unes fronteres que l'introdueixen en àmbits que desconeix, que la situen amb desavantatges, i que l'obliguen a haver de superar distàncies culturals.
  • Migrants i continuïtat del projecte històric de la nació catalana

  • La persona migrant reelabora la seva identitat original (ha d'aprendre a ser migrant als Països Catalans).
    El fet migratori determina la forma de ser del migrant i de la seva descendència, fins a la segona o tercera generació.
    Si el migrant es puja al tren de la monarquia espanyola, en lloc de pujar-se al tren de la catalanitat, això determinarà el destí de la població que viu als Països Catalans, i també el destí de la nació catalana.
  • Immigració estrangera, eina de manipulació social

  • La immigració actual s'està convertint en una eina de control de la societat catalana per part del projecte de la monarquia espanyola.
    S'està reemplaçant una part de la població en una quantitat numèricament definitòria de la població catalana, la que de forma natural reprodueix la cultura i el projecte històric dels Països Catalans.
    Aquesta població és reemplaçada per immigrants que hi arriben per cercar un futur que els ha estat robat i destruït a la terra d'origen.
    Als Països Catalans s'ha de poder decidir que la gent migrant inclogui el seu projecte personal en el de la monarquia espanyola o en el de la construcció de la nació catalana ¿Saben els immigrants estrangers que tenen l'opció d'escollir el projecte català?
  • Amb la immigració, els Països Catalans s'estan jugant la seva existència

  • Ni mes ni menys, afirma Diego Arcos. Els interessos objectius de les persones migrants van lligats històricament a la sort de la sobirania dels Països Catalans. Els opressors de la nació catalana són també partícips de l'opressió i l’espoli que trau fora de casa seva els migrants.
    Les mateixes multinacionals fan allò que cal perquè l’estat monàrquic no trontolli ni per un segon.
    La Caixa és un dels grups econòmics més importants de la UE, Gas Natural, Repsol, BBVA, Viatges Marsans (propietària d’Aerolínies Argentines), Aguas de Barcelona, etc. són empreses que es juguen la seva existència al fet que l’Estat monàrquic espanyol continuï sent com es.
    Són empreses que, amb empreses d’altres llocs del mon, destrueixen l'economia i la societat d’on venen els immigrants.
    Mentrestant, la població catalana d’origen estranger no para de créixer. D’ací a deu anys el gruix de la classe popular i treballadora serà estrangera.
    Els Països Catalans, i els sectors que estan disposats a construir-los i defensar-los, han de trobar la forma d'establir una aliança pels drets de tots, en peu d'igualtat: els drets dels nascuts aquí a no haver de viure com a immigrants, -sense poder practicar la seva pròpia forma de vida en la seva pròpia terra-, i els drets dels immigrants que han decidit voluntàriament ser catalanes i catalans, a viure en igualtat.
    Si l’actual divorci entre el mon catalanista i el mon de la immigració continua, estam perduts!
    No hi haurà Països Catalans a defensar.
    La catalanitat quedarà arraconada entre allò que quedi de la immigració desplaçada de l’Estat espanyol i els immigrants estrangers que hauran escollit ser espanyols.
    Molts d'aquests ho hauran fet, perquè mai van a arribar a tenir clar que podien ser catalans.

Comentaris

  1. Quim
    Identitat catalana ?

    La veritat és que la cosa no pinta massa bé. Tinc molts dubtes que que immigrants es vulguin involucrar en el nostre projecte nacional. Però si només una petita minoria posa interés en aprendre la llengua, es fa difícil pensar que els pugui interessar la catalanitat i el que això representa.

    Quim | 14/08/2008, 21:50
  2. racista
    kikiki

    no poden venir més imigrants pk son uns capullus de merda pk roben, atrake, keremen...

    racista | 18/01/2009, 13:06
  3. olaolol
    Re: Immigrants als Països Catalans, que volen ser catalans

    no vull

    olaolol | 13/03/2010, 10:46
  4. pep
    immigrants

    hola soc pep de barcelona si que vull que vinguen

    pep | 13/03/2010, 10:52
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS