Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Helena Inglada, d'Esquerra Republicana, a l'Ajuntament de Palma

evamarilen | 11 Juliol, 2007 07:40 | latafanera.cat facebook.com google.com

Una de les novetats del nou Govern municipal a l'Ajuntament de Palma és la creació de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques i Patrimoni, adscrita a la regidoria de Cultura.

Una altra de les novetats d'aquest nou Govern municipal és l'entrada que hi fa, per primera vegada en la història democràtica més recent, una representant d'Esquerra Republicana.

L'arqueòloga Helena Inglada i Grau n'ha estat nomenada responsable, amb la finalitat de dirigir aquesta àrea adscrita a la Regidoria de Cultura que regenta Nanda Ramon.

A les seves primeres declaracions als mitjans de comunicació, Helena Inglada manifesta que l'àrea de Patrimoni és una de les que s'assenyalen com a prioritàries per a aquesta legislatura municipal a Palma.

Com a arqueòloga de professió té un especial interès per la conservació del Patrimoni, àmbit que considera que el PP ha tractat molt malament en aquests darrers anys; amb actuacions fetes d'esquena a la seva conservació i amb una falta de sensibilitat total cap a la seva preservació.

En declaracions efectuades al Diari de Balears (11/07/2007), manifesta que la llengua catalana ha d'aconseguir tenir un ús normal a Palma.

Quant a biblioteques, fa comptes de donar-hi un gran impuls, ja que creu que hi ha molta de feina a fer. Davant la manca d'una xarxa de biblioteques ben coordinada, que faci un servei real al ciutadà, Inglada es proposa suplir totes aquestes mancances i posar a l'abast de la ciutadania els serveis que s'hi puguin arribar a prestar. No hi descarta la creació d'una biblioteca central.

En relació amb els arxius, pretén continuar amb la bona feina feta fins ara.

Pel que fa al centre històric de la ciutat, creu que s'ha de revisar el Catàleg Municipal de Béns, i que s'ha d’aplicar el criteri i el sentit comú a l'hora de decidir què es conserva i què no.

El republicanisme i el catalanisme d'esquerres es fa present enguany a l'Ajuntament de Palma, precisament setanta anys després que el darrer batle republicà, Emili Darder i Cànaves, fos assassinat pel feixisme.

Sens dubte que, de la mà d'Helena Inglada, els arxius, les biblioteques i tot el patrimoni de la ciutat, en general, rebran un fort impuls durant aquests propers quatre anys.

Ja en parlarem l'any 2011!

Alguns mitjans de comunicació local com és el cas d'Última Hora , o també del Diari de Balears, i també el Diario de Mallorca se'n fan ressò més o manco favorable, amb més o manco intensitat, mentre que d'altres com El Mundo escampen la seva percepció negativa pel fet que consideren que la Regidoria de Cultura esdevé un vedat reservat al nacionalisme independentista.

Els fets –basta esmentar-ne només alguns, dels moltíssims que es poden adduir- fan palesa la vàlua tècnica i política d'Helena Inglada, la nova directora general d'Arxius, Biblioteques i Patrimoni de l'Ajuntament de Palma, amb la seva militància activa dins Esquerra Republicana des de l'any 2003.

 1. Arqueòloga responsable de les excavacions realitzades a Bellpuig, dins el terme municipal d'Artà, l’any 2003.

 2. Membre de l’Executiva d'Esquerra-Palma, defensora d'aliances entre formacions polítiques afines, figura a la llista de la candidatura de Progressistes per les Illes Balears al Congrés dels Diputats, l'any 2004; a la candidatura del BLOC al Consell de Mallorca, l'any 2007

 3. Representa la Secció Arqueològica del Col•legi de Llicenciats de Balears, en l'intent de paralitzar les obres a l'avinguda Antoni Maura, per via judicial, l'any 2004.

 4. Signa i presenta denúncia per destrucció del patrimoni a les obres de l'avinguda d'Antoni Maura de Palma, l'any 2004.

 5. Critica la manca de transparència i les irregularitats de projecte de nou recinte firal a Son Ferriol, l'any 2004.

 6. Juntament amb l'Associació de Veïns de sa Calatrava, es mostra contrària a la construcció d'immobles al Bastió d'en Berard que destrueixen un jaciment romà.

 7. Es manifesta públicament davant l'esbucament del Pont del Tren, i col•labora activament amb la Plataforma pel Parc de les Vies, l’any 2005

 8. Secretària de Cultura d'Esquerra-Illes, critica desmuntatge dExposició a sa Llotja per mor de recepció als prínceps Felip i Letícia, l'any 2005.
 9. Presenta ponència a les Primeres Jornades de Patrimoni Industrial a les Illes Balears, sobre les exposicions universals i el seu impuls per a la creació de nous museus, l'any 2005.

 10. Opositora dins l'oferta pública de places per al Cos Facultatiu Superior del Consell de Mallorca, l'any 2006.

 11. Membre de l'Executiva d'Esquerra-Illes, i dirigent destacada, intervé en homenatge al darrer batle republicà de Palma Emili Darder, l'any 2006.

 12. S'interessa per la destinació definitiva de les restes mortals del rei Jaume IV, fill del rei Jaume III de Mallorca.

 13. Participa a les vetlades del Museu de Mallorca, comentant col•leccions d'àmfores, l'any 2007.

Amb gent com aquesta, es pot dir i constatar que la Direcció General d’Arxius, Biblioteques i Patrimoni de l'Ajuntament de Palma està en molt bones mans.

Traduccions:
- Español
- English
- Français

Comentaris

 1. Leo Moreno
  Noticia anterior

  ¿No entiendo que misión política tiene que hacer un miembro del Esquerra R. de "CATALUÑA" en la gestión del ayuntamiento de Palma? Por que no en el Ayuntamiento de Lleida, Girona, Tarragona o Barcelona...Con la Munar, nacida en Girona y todos los de la UIB, sigue la colonización activa de ctaluña sobre las baleares: al menos podrían montar su residencia en Perpiñan como Jaime II y así sería más llevadero.

  Leo Moreno | 11/07/2007, 08:44
 2. CIL
  missió o tasca política

  Esquerra Republicana, en la gestió de l'Ajuntament de Palma, té la mateixa missió política que qualsevol altra formació política que s'ha presentat a les darreres eleccions democràtiques municipals i que hi ha obtengut els vots de la ciutadania. Ni més ni manco. Si de bon de veres vols arribar a entendre això tan simple i tan senzill, Leo Moreno, et puc recomanar que llegeixis i que miris amb bons ulls això que t'assenyal aquí mateix http://aframericanet.cecili.cat/category/3490

  CIL | 11/07/2007, 10:19
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS